search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:26
MENU CLOSE

Εκατοντάδες τραυματίες από «βροχή» μετεωριτών στη Ρωσία

15.02.2013 08:40
Εκατοντάδες τραυματίες από «βροχή» μετεωριτών στη Ρωσία - Media

Περισσότερα από 500 άτομα τραυματίστηκαν και 6 πόλεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη «βροχή» μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια.

Περισσότερα από 500 άτομα τραυματίστηκαν και 6 πόλεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη «βροχή» μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια.
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, επρόκειτο για έναν αστεροειδή μετεωρίτη που εξερράγη λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και έσπασε σε θραύσματα πριν φτάσει στο έδαφος, ωστόσο το ρωσικό RT επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, υποστήριξε ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του.
  
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

 
 
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε ότι κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές και κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.
 
«Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
 
Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Καζακστάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:26