search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

18.04.2010 05:50

Στην τελική ευθεία μπαίνει την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 με καθολική ψηφοφορία η  «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ… Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  φαίνεται ότι θα βγει από τον πρώτο γύρο, μετά την απόφαση του κ. Αξιώτη να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, με επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, στην οποία αναφέρει:

Στην τελική ευθεία μπαίνει την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 με καθολική ψηφοφορία η  «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ… Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  φαίνεται ότι θα βγει από τον πρώτο γύρο, μετά την απόφαση του κ. Αξιώτη να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, με επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, στην οποία αναφέρει:

«Τα πνεύματα έχουν ανάψει για τα καλά» όσο πλησιάζουν οι κάλπες, με κίνδυνο ακόμη και να υπάρξουν μικροαψιμαχίες την ημέρα των εκλογών, κάτι το οποίο η Ρηγίλλης έχει διαμηνύσει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μέσα στις τάξεις της νεολαίας το τελευταίο διάστημα και λόγω της πολωτικής και πιεστικής διαδικασίας που υφιστάμεθα, θα ήθελα να διευκολύνω τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου ΟΝΝΕΔ. Θεωρώ ότι ένας επαναληπτικός γύρος εκλογών λόγω της παρουσίας τριών υποψηφίων θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας».

Στην κάλπη λοιπόν της Κυριακής οι νέοι και οι νέες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Κώστα Χατζή. Ο κ. Αξιώτης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η απόσυρσή του δεν γίνεται προς όφελος κανενός εκ των δύο έτερων υποψηφίων για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι πάντως ερίζουν για τους ψηφοφόρους του 25χρονου ΔΑΠίτη.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00πμ έως τις 19.00μμ. Στην εκλογική διαδικασία μετέχουν όλοι όσοι είναι  εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΟΝΝΕΔ, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών από 18 έως 32 ετών και συμπεριλαμβάνονται στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους.

Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες πολίτες, από 16 έως 18 ετών που κατέχουν Αστυνομική Ταυτότητα αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους, όπως επίσης και Έλληνες το γένος που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις Εθνικές Εκλογές αλλά κατέχουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς καθώς και Κύπριοι πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις Εθνικές Εκλογές και έκαναν αίτηση Προεγγραφής στην ΟΝΝΕΔ από 22 Μαρτίου 2010 έως 12 Απριλίου 2010 στις κατά τόπους ΝΟΔΕ.

Εκλογικά κέντρα και αντίστοιχα εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί σε όλους τους νομούς ανα την επικράτεια.

Εντωμεταξύ με την πολιτική ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα ξεκινήσει το Σάββατο  το δεύτερο προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο, για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή, στην οποία τα δεδομένα αλλάζουν μετά την απόσυρση από την κούρσα του Βασίλη Αξιώτη.

Το «παρών» αναμένεται να δώσει και η βουλευτής Α’ Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα πραγματοποιήσει και ομιλία. Αυτονόητη χαρακτήρισε, άλλωστε, χθες ο εκπρόσωπος της Ρηγίλλης Πάνος Παναγιωτόπουλος τη συμμετοχή όλων των στελεχών στις προσυνεδριακές διαδικασίες, ειδικά ενός κορυφαίου στελέχους, όπως η κ. Μπακογιάννη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59