12/07/2020 02:54:42

«Όχι» Κουβέλη σε Βενιζέλο

«Όχι» Κουβέλη σε Βενιζέλο - Media
Με ένα νέο «Όχι», απάντησε η ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος είχε προσκαλέσει τον τρίτο πυλώνα της κυβέρνησης να συμμετάσχει  σε ένα «ουσιαστικό και απροκάληπτο» διάλογο για θέματα της ελληνικής κεντροαριστεράς, και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προ της έναρξης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
 
Στην απαντητική επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας συμφωνήθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει ότι «η ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ. 'Η να συμμετάσχει, έστω και έμμεσα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, που αναζητεί ένα νέο προσδιορισμό της "ταυτότητάς του", μέσα μάλιστα από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων. Όχι μόνο για λόγους αρχής. Κυρίως, γιατί αυτή η διαδικασία δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων».
 
Ο κ. Κουβέλης προσθέτει μάλιστα πως η υπόθεση σύγκλισης και συμπόρευσης της Κεντροαριστεράς, «δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από μία συνάντηση "κορυφής"»
 
Η επιστολή κλείνει με την αναφορά πως η ΔΗΜΑΡ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και θα μελετήσει τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις του.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως εξέφρασε τη λύπη του για την αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας την απάντηση «αμήχανη» και «αμυντική».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες, με λόγο επί της ουσίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς διδακτισμούς. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.