search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:26
MENU CLOSE

Μία σύλληψη για την επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές Χαλκιδικής

18.02.2013 07:18
Σκουριές: Βίντεο από την επίθεση – Πολιτικές κόντρες - Media

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άνδρας για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ και καραμπίνες που έγινε στη μία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άνδρας για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ και καραμπίνες που έγινε στη μία μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.
Ελεύθεροι αφέθησαν συνολικά 31 προσαχθέντες, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους, ενώ αναμένεται ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από ευρήματα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ακόμη τέσσερα άτομα που προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου στη Χαλκιδική για την επίθεση, αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, όπως και οι υπόλοιποι 27, οι οποίοι είχαν προσαχθεί, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά ακόμη τέσσερα άτομα.
Παράλληλα,, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά – πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε επίσης βιολογικό υλικό.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για κηλίδες αίματος, καθώς και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα. Στο σημείο του συμβάντος έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες. 
Για «τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο την Κυριακή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ζητώντας άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κράτους, προκειμένου να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» και σημειώνοντας πως το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών.

ΚΚΕ: Προβοκατόρικη ενέργεια
«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ωστόσο, καταγγέλλει την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, σημειώνοντας: «Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του  κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24