search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Οι σχολές, πάνε κ’ έρχονται!

18.02.2013 22:00

Παρά τους λεονταρισμούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το Πρόγραμμα «Αθηνά» είχε παρουσιαστεί λεπτομερώς στους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης και είχε γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτό.

Παρά τους λεονταρισμούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, το Πρόγραμμα «Αθηνά» είχε παρουσιαστεί λεπτομερώς στους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης και είχε γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κομματικών ή συντεχνιακών κριτηρίων: Διατήρηση – αντί για κατάργηση – πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο (αν και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος καταργήθηκε) καθώς επίσης και ενίσχυση του Μεσολογγίου με τη μεταφορά τμημάτων ΤΕΙ από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Προφανώς μιλάμε για διακομματική συμφωνία του υπουργού Επικρατείας Σταμάτη καθώς και του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη, που είναι και οι δύο άμεσα ενδιαφερόμενοι ως βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας. Ενίσχυση του Πύργου με τη μεταφορά τμήματος ΤΕΙ από το Αργοστόλι. Μήπως ξέρει κάτι ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού Τζαβάρας; Τη διατήρηση – λόγω πιέσεων από τη συντεχνία των Μηχανικών – στο ΕΜΠ της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, την ίδια ώρα που λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατήρηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (σημειώνεται ότι έχει πρωτοφανή διασπορά με ολιγομελή τμήματα σε Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα): διακομματική συμφωνία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εν γνώσει μάλιστα και του πρωθυπουργού σε αγαστή συνεργασία και με τις απαιτούμενες πιέσεις του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου, καθώς και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.

Διατήρηση – αντί για κατάργηση – Τμήματος Βιοϊατρικής στη Λαμία (με ενσωμάτωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως 5η πόλη), γεγονός για το οποίο είναι γνώστης και ενδιαφερόμενος ο υπουργός αναπληρωτής Χρ. Σταϊκούρας. Ενίσχυση ΤΕΙ Λάρισας με κυρίως ενδιαφερόμενο τον υπουργό αναπληρωτή Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Το μεγάλο παιχνίδι φαίνεται να έγινε στο θέμα της ενίσχυσης του ΤΕΙ Σερρών, όπου στην κυριολεξία δόθηκε πάσα στον νεοεισερχόμενο στην πολιτική Κώστα Καραμανλή, γιο του Αχιλλέα. Πήρε όμως και το μερίδιό του έπειτα από… δυναμική παρέμβαση μέσω τηλεφώνου (!!!) στο υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης με την επαναφορά ορισμένων τμημάτων από το ΤΕΙ στις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, εκεί που φαίνεται γίνεται το έλα να δεις είναι με το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου παίζονται όχι μόνο πολιτικά παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια πανεπιστημιακών, με αποτέλεσμα οι σχολές να πάνε και να έρχονται από τη μια πόλη στην άλλη. Ειδικά για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Αργοστόλι, Ληξούρι) καθώς και για άλλα ιδρύματα θα επανέλθουμε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39