search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:35
MENU CLOSE

Η ανεργία στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

18.02.2013 18:43
Η ανεργία στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών - Media

«Μιλήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας και ειδικά των νέων» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης διέψευσαν ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Η τεράστια ανεργία (η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία ξεκινούν από την ρευστότητα», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως είπε θα καταρτιστεί ο ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων ενώ διέψευσε τυχόν απολύσεις στο Δημόσιο.
 
Συζητήσαμε για τα θέματα της οικονομίας, δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Όπως είπε, υπήρξε ειδική συζήτηση για τα προβλήματα της ανεργίας. «Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα περίθαλψης», ανέφερε. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως η μεταρρύθμιση προχωρά – και πρέπει να προχωρήσει – και στο πλαίσιο αυτό θα απομακρυνθούν όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ  προανήγγειλε ολοκληρωμένο σχέδιο για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

«Μιλήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας και ειδικά των νέων» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τους κυβερνητικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και το επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους.

Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:35