search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά «γιάφκα» στα Τουρκοβούνια

20.02.2013 06:36

Πλαστές ταυτότητες, εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ονόματα και διευθύνσεις πολιτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Καρπενησιώτη και Δικόνιμου στα Τουρκοβούνια.

Πλαστές ταυτότητες, εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ονόματα και διευθύνσεις πολιτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Καρπενησιώτη και Δικόνιμου στα Τουρκοβούνια, το οποίο είχε ενοικιαστεί, με πλαστή ταυτότητα, από έναν εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Το διαμέρισμα εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Από τις έρευνες που διεξήγαγε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) μέχρι αργά το βράδυ είχαν βρεθεί:
– Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος
– Ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας
– Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών
– Μια κάρτα μνήμης
– Ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
– Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών
– Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών
– Είδη ρουχισμού, σακίδια
– Μια άδεια θήκη κιθάρας
– Εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, κλειδιά και το πρωτότυπο ενοικιαστήριο.

Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί για έρευνα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική τα σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15