search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:25
MENU CLOSE

«Καρφιά» της αντιπολίτευσης σε Σαμαρά για επίσκεψη Ολάντ

20.02.2013 07:31

Για επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ολάντ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο χθες στην Αθήνα.

Για επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ολάντ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο χθες στην Αθήνα.
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς περιορίζει τις διεθνείς επαφές της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη. Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και παραμένουν άφωνοι στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως να έχουν προβάλει καμία θέση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

ΚΚΕ: Συνυπεύθυνοι για την πολιτική της ΕΕ Σαμαράς και Ολάντ
«Η συνεκμετάλλευση των δημόσιων υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου από το γαλλικό και ελληνικό κεφάλαιο, είναι το αντιστάθμισμα που αξίωσε ο Φ. Ολάντ για τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση και την ελληνική πλουτοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα και προσθέτει: «οι συνεταίροι της ελληνικής πλουτοκρατίας και οι φίλοι της κυβέρνησης και των κομμάτων της αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά εχθροί και επικίνδυνοι για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα λαού. Τα κόμματα που έλεγαν ότι ο Ολάντ φέρνει νέο φιλολαϊκό αέρα στην ΕΕ πρέπει τώρα να απολογηθούν στον λαό για τα ψέματά τους».
Επίσης, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «προκλητικότητα» από τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, που «παριστάνουν ότι νοιάζονται για το δράμα των ανέργων και των λαών, τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά των νέων».
Μιλά, ακόμα, για «μέγιστη υποκρισία τους για την ιμπεριαλιστική πολεμική επιδρομή που έχει εξαπολύσει η Γαλλία στο Μάλι της Αφρικής, για την οποία ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης», και σημειώνει ότι «είχαν το θράσος να την εμφανίζουν ως προσπάθεια σταθεροποίησης».
 
Αν. Ελ: Άνοιξε ο δρόμος για να βάλουν «χέρι» στα ασημικά της πατρίδας μας
Ότι «άνοιξε τον δρόμο» για να βάλει και η Γαλλία «χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, αναφερόμενος στις δηλώσεις Σαμαρά-Ολάντ, κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:25