search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Παραιτείται η κυβέρνηση της Βουλγαρίας λόγω των διαδηλώσεων

20.02.2013 07:58
Παραιτείται η κυβέρνηση της Βουλγαρίας λόγω των διαδηλώσεων - Media

«Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε», δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος παρατήθηκε με σύσσωμη την κυβέρνηση της χώρας υπό το βάρος των διαδηλώσεων.

«Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε», δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος παρατήθηκε με σύσσωμη την κυβέρνηση της χώρας υπό το βάρος των διαδηλώσεων.
 
«Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό» είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ μιλώντας στο Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Reuters, στον απόηχο των επεισοδίων στη χώρα κατά τις ογκώδεις διαμαρτυρίες για την αύξηση της τιμής του ρεύματος.
 

«Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Οι διαδηλώσεις είχαν συνταράξει τη Σόφια και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις με αφορμή την τιμή του ηλεκτρικού, σε μία χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι 350 ευρώ, ο κατώτατος 155 και η μέση σύνταξη μόλις 75 ευρώ. Στη βουλγαρική αγορά ενέργειας κυριαρχούν δύο τσεχικές εταιρείες (CEZ και η Energo-Pro) και η αυστριακή EVN.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14