search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στις Σκουριές

20.02.2013 08:30
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στις Σκουριές - Media

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα ευρήματα που συλλέχθηκαν στη δασική έκταση της τοποθεσίας Σκουριές Χαλκιδικής, αλλά και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός»…

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα ευρήματα που συλλέχθηκαν στη δασική έκταση της τοποθεσίας Σκουριές Χαλκιδικής, αλλά και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού.
 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών πέρασαν, από την περασμένη Δευτέρα, στα χέρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το έργο της οποίας συνδράμει κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας.
 
Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ – καρέ το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, όπου διακρίνεται ομάδα κουκουλοφόρων να επιδίδεται σε καταστροφές, να πυρπολεί ένα κοντέινερ και να ακινητοποιεί δύο υπαλλήλους ασφαλείας του εργοταξίου.
 
Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται ευρήματα τόσο από το σημείο της επίθεσης όσο κι από τη δασική έκταση όπου κινήθηκαν οι δράστες. Πέρα από βόμβες μολότοφ που δεν εξερράγησαν, περισυνελέγησαν και εξετάζονται πυρσοί, μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων και μία χειρουργική μάσκα.
 
Για την υπόθεση έγινε μέχρι στιγμής μία σύλληψη. Πρόκειται για 54χρονο μηχανικό, μέλος των επιτροπών αγώνα εναντίον των μεταλλείων, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Σε βάρος του δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ η εισαγγελέας Χαλκιδικής επέστρεψε τη δικογραφία στις αστυνομικές αρχές για να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Παράλληλα, έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι- μετά την εξέτασή τους – αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.
 
Στο μεταξύ, οδηγός φορτηγού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση, χθες, στις 11:10 το πρωί, την ώρα που εκινείτο με το όχημά του στην επαρχιακή οδό Ολυμπιάδος – Στρατωνίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο έξω από το Στρατώνι, άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, πέταξαν άγνωστα αντικείμενα εναντίον του φορτηγού, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το παρμπρίζ του οχήματος, ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:45