search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Αντιπαράθεση Χρυσής Αυγής- Αστυνομίας

20.02.2013 11:34
Αντιπαράθεση Χρυσής Αυγής- Αστυνομίας - Media

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την καταγγελία συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ για ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγή.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την καταγγελία συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ για ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει την καταγγελία της Χρυσής Αυγής ότι χθες το βράδυ αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία της στην Ανάβυσσο και συνέλαβαν ένα μέλος του κόμματος, αναφέροντας πως μετά την καταγγελία του συνδικαλιστή, ο διοικητής του οικείου αστυνομικού τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους, ενημέρωσε για το περιστατικό βουλευτή του κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στην περιοχή έφθασαν ενισχυτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και δυο διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο συμβάν, να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα.
 
Ο παθών από τα 25 περίπου άτομα που εξήλθαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη.
 
Στην έγκληση που υπέβαλε δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου που τον χαστούκισε.»
 
Απαντώντας η Χρυσή Αυγή αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής για τις δύο παράνομες εισβολές στα γραφεία του Αλίμου και της Αναβύσσου. Απάντηση στα θλιβερά κόμματα της αριστεράς και στο ψευτοδεξιό κράτος του Σαμαρά, που αγωνίζονται από κοινού για να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Η Χρυσή Αυγή όμως δε σταματιέται, ούτε με τρομοκρατικές επιθέσεις, ούτε με παράνομες εισβολές ενόπλων κρατικών υπαλλήλων στα κομματικά της γραφεία.
 
Η Αστυνομία εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία ψευδώς αναφέρεται ότι: "Ο Διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους ενημέρωσε για το περιστατικό Βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης". Στην πραγματικότητα πολυμελής ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο κτίριο των γραφείων μας, μέχρι την είσοδο της αίθουσας όπου τελείτο η ομιλία. Αν δε βρισκόταν στο χώρο ο Συναγωνιστής Γερμενής για να τους επαναφέρει στην τάξη, κάνοντας αναφορά στη βουλευτική του ιδιότητα, θα φτάναμε σε καταστάσεις βορείου Κορέας.
 
Εν συνεχεία μηνύθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην εν λόγω παράνομη επιχείρηση και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα ονόματα των αξιωματικών που έστειλαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε γραφεία πολιτικού κόμματος. Ζητούμε επίσης να μάθουμε αν υπήρξε ποτέ ανάλογο γεγονός στα χρονικά της μεταπολίτευσης, δηλαδή να εισβάλουν ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις σε γραφεία κόμματος, τα οποία εν συνεχεία πολιορκήθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ, που παρενοχλούσαν τους συμμετέχοντες – μεταξύ των οποίων ανήλικα παιδάκια και ηλικιωμένες κυρίες – σε νόμιμη εκδήλωση.
   
Τις εν λόγω παράνομες ενέργειες κάλυψε απόλυτα ο θλιβερός υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ μέσω twitter. Με τον ίδιο τρόπο μας είχε απαντήσει και παλαιότερα, όταν είχαμε καταγγείλει τις διασυνδέσεις του με τη μασωνία και τους εβραίους τραπεζίτες της οικογένειας Ρότσιλντ.»

Νωρίτερα, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι το βράδυ της Τρίτης 40 αστυνομικοί και δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν παράνομα στα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού στην Ανάβυσσο και προσήγαγαν αναίτια μέλος της.
 
«Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί με άνωθεν εντολές και με το πρόσχημα ότι δήθεν μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο μέλος του ΠΑΜΕ, επειδή άκουγε τραγούδια (!) απέκλεισαν τα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού την ώρα που πραγματοποιούνταν πολιτική εκδήλωση. Παρόντος του βουλευτή Β΄Αθήνας, Γιώργου Γερμενή οι αστυνομικοί παράνομα και δίχως εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν το μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο βρισκόταν συνέχεια με ντοκουμέντα και μαρτυρίες στον χώρο των γραφείων από νωρίς το απόγευμα. Στην συνέχεια τα μέλη της Τ.Ο. Σαρωνικού πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αναβύσσου, ενώ ο χώρος των γραφείων παρέμεινε αποκλεισμένος από διμοιρίες των ΜΑΤ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Παπαρήγα: «Ναζιστικό τάγμα εφόδου» η Χ.Α
 
«Ναζιστικό τάγμα εφόδου» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Ανάβυσσο.
«Ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή, στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «με αυτήν την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική και να προχωρήσει σε βάρος του λαού», ενώ μίλησε για μια επίθεση «που δεν είναι η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους δίχως να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31