search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Τι είπαν Σαμαράς και Ντόρα για την οικονομία και την ευρωπαϊκή στήριξη

17.04.2010 11:09
Τι είπαν Σαμαράς και Ντόρα για την οικονομία και την ευρωπαϊκή στήριξη - Media

Μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία υποστηρίζοντας ότι πήρε λάθος μέτρα τη λάθος στιγμή. Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι είναι υπέρ της προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία υποστηρίζοντας ότι πήρε λάθος μέτρα τη λάθος στιγμή.

Ο  κ. Σαμαράς τόνισε ότι ένα μεγάλο μέρος των θυσιών του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης πηγαίνουν στράφι, ενώ  αναφερόμενος στην διόγκωση των spreads κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «κανείς δεν δανείζει φτηνά μια χώρα που η κυβέρνησή της από μόνη της ομολογεί και διακηρύσσει ότι ‘βουλιάζει’».

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στην προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η μπλόφα -όπως τη χαρακτήρισε- του πρωθυπουργού για το ΔΝΤ γύρισε σε βάρος της Ελλάδας διότι η χώρα δεν θα αντέξει τα μέτρα που θα επιβάλλει το ΔΝΤ, προβλέποντας ισοπέδωση μισθών και συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας ότι «η ΝΔ είχε υποσχεθεί να αλλάξει το σύστημα που κληρονόμησε και δεν το έκανε». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία αναγνώριζει τις «αμαρτίες» της και ξεφορτώνεται όλα τα «βαρίδια» του παρελθόντος.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί  ότι είναι υπέρ της προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πριν σπεύσουμε να δαιμονοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να δανείζεται με επιτόκια 7 και 8%, στέλνοντας στον Καιάδα των τοκοχρεωλυσίων τις θυσίες των Ελλήνων;»

Παράλληλα ζήτησε «συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου» για την αντιμετώπιση της κρίσης και κάλεσε τη ΝΔ  «να στηρίξει τις αναγκαίες αποφάσεις και να μην υποκύψει στις σειρήνες του λαϊκισμού».  Τέλος τάχθηκε υπέρ μιας  συνταγματικής αναθεώρησης, προτείνοντας να μπει στο Σύνταγμα σαφής δημοσιονομικός περιορισμός για να μην μπορεί να κάνει ό ,τι θέλει ο κάθε υπουργός Οικονομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43