search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Τα μπουγαδόνερα και ο ρατσισμός

20.02.2013 22:00
Τα μπουγαδόνερα και ο ρατσισμός - Media

Οσμή απόνερων συνοικιακού κομμωτηρίου έρχεται από τον Βορρά, και συγκεκριμένα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οσμή απόνερων συνοικιακού κομμωτηρίου έρχεται από τον Βορρά, και συγκεκριμένα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μαλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, αλληλοξεμπροστιάζονται δημοσίως, και στη μέση ο υπουργός (έστω αναπληρωτής) όχι απλώς να μην μπορεί να επιβάλει μια τάξη στο χάος, αλλά να την επιτείνει με τους αδέξιους χειρισμούς του. Ποιος να μας το ’λεγε πως ένα κρατικό θέατρο, με θεατές που κάνουν ουρές στα πεζοδρόμια μέσα στην κρίση, θα ταλανίζεται συθέμελα από μηχανορραφίες που θυμίζουν Βυζάντιο.
 
Το ’φερε ο διάβολος – ναι, αυτός! – να ανοίξω εκείνο το mail την ώρα ακριβώς που έξω απ’ τα γραφεία μας περνούσε θορυβώδης φασιστική περιπολία, με μερικούς από τους υπερηφάνως περιπολούντες χρυσαυγίτες να ρίχνουν λοξές ματιές στην πόρτα μας.
 
Τι έλεγε το mail; Ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα εναντίον του ρατσισμού εφόσον θα περάσει… από μόνος του. Σαν τον πονόλαιμο.
 
Το κείμενο που διάβασα και θα σας παραθέσω αυτολεξεί είναι η αντίδραση – διαφωνία της κυρίας Άννας Ιωακειμίδου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ, εναντίον της κοινωνικής δράσης με τίτλο Φό-ΡΑ (Φόβος-Ρατσισμός ΣΤΟΠ), ιδέας της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του θεάτρου. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε θερμά από την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης, για να βοηθήσει στην εξάλειψη του ολοκληρωτισμού και του πολιτικού εξτρεμισμού στα σχολεία. Αγκαλιάστηκε επίσης από 150 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης, τα οποία δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν προσκαλώντας ηθοποιούς του κρατικού θεάτρου να παρουσιάσουν ταχυδράματα και φιλμάκια της Ένωσης εναντίον του ρατσισμού και να συζητήσουν με τους μαθητές.
 
 Όμως όλα αυτά δεν άρεσαν καθόλου στην κ. Ιωακειμίδου, η οποία επιχειρεί να μας εξηγήσει τους λόγους:
 
«Καλησπέρα, με συγχωρείτε που θα διαφωνήσω με τα πυροτεχνήματα. Όταν δίνουμε τόση δύναμη σε ένα κοινωνικό φαινόμενο, το γιγαντώνουμε και το κάνουμε established. ΟΧΙ δεν είναι established ο ρατσισμός στην Ελλάδα μας. Ούτε είναι αναγκαίο να δηλητηριάζουμε εφήβους [σ.σ.:!!!]. Απλά, οι φιλόσοφοι λένε… θα περάσει… Δεν είναι αναγκαίος ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός, που μόνο μεγαλώνει την άκρη της καρφίτσας» υπογράφει η εν λόγω κυρία, στην οποία έχουμε εναποθέσει μέρος από την τύχη της δεύτερης μεγαλύτερης κρατικής σκηνής της χώρας. Τα σχόλια δικά σας. Εγώ αναρωτιέμαι μονάχα πόσο ακόμα θα κυβερνούν αυτόν τον τόπο τα μικρά μίση και οι κοντόφθαλμοι αλληλοσπαραγμοί. Ώς πότε;
 
ΥΓ.: Εκείνο το established εδώ μου κάθισε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:03