search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Εμείς ζητήσαμε τις γαλλικές φρεγάτες και τα αεροσκάφη, δήλωσε ο Κεδίκογλου

20.02.2013 17:17
Der Spiegel: «Μπλόκο» στις γαλλικές φρεγάτες από τους... Φιλελεύθερους - Media

«Προτείναμε στους Γάλλους να μας νοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης και η πρότασή μας αυτή συζητείται», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προτείναμε στους Γάλλους να μας νοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης και η πρότασή μας αυτή συζητείται», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, στον απόηχο των πληροφοριών πως η Γαλλία πίεζε για την ενοικίαση των συγκεκριμένων σκαφών (fremm) και αεροσκαφών.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν παραμελούμε την αμυντική θωράκιση της χώρας και αναζητούμε λύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι κάτι που τέθηκε από εμάς», διευκρίνισε ο κ. Κεδίκογλου, «γιατί πρέπει να φροντίσουμε την αμυντική μας θωράκιση» και «να εξασφαλίσουμε ότι στο Αιγαίο θα είναι ήρεμα τα νερά».

Ερωτηθείς αν η ενοικίαση αυτή συνδυάζεται και με τη διερεύνηση κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. Θα μπορούσε να συνδυαστεί, είπε, «μόνον υπό την έννοια ότι οι έρευνες θα γίνουν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα, όταν υπάρχει μία ήρεμη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο»

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν την έντονη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «νέες εξαρτήσεις»
 
Όπως δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Δρίτσας, «η ενοικίαση των φρεγατών αυξάνει και δεν μειώνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς» […] παρά τις ρητές δηλώσεις των αρχηγών και των τριών όπλων σε αντιπροσωπεία του κόμματος «ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται νέους εξοπλισμούς, αλλά καύσιμα, πυρομαχικά και ανταλλακτικά».
 
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι το αίτημα της κυβέρνησης κάθε άλλο εντάσσεται σε ένα παραγωγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Μάλλον έντονη οσμή νέων εξαρτήσεων αναδύει. Δηλαδή, τι έχεις, Γιάννη, τι είχα πάντα», παρατήρησε. 
 
Υπενθύμισε παράλληλα ότι η τρικομματική κυβέρνηση, στο Μεσοπρόθεσμο του Νοεμβρίου 2012 είχε εξαγγείλει την εξοικονόμηση 292 εκατ. ευρώ από την ακύρωση νέων συμβάσεων εξοπλιστικών προμηθειών. Ωστόσο, πρόσθεσε, στην επικαιροποίηση αυτού του προγράμματος, τέσσερις μήνες μετά, οι ακυρώσεις ανέρχονται σε μόλις 124 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15