search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Μόντι: Την υπερίσχυση αριστερών κομμάτων στην Ιταλία φοβάται η Μέρκελ

21.02.2013 06:56
Μόντι: Την υπερίσχυση αριστερών κομμάτων στην Ιταλία φοβάται η Μέρκελ - Media

«Η Μέρκελ φοβάται την υπερίσχυση αριστερών κομμάτων στην Ιταλία. Στην εκλογική αυτή χρονιά, στην οποία μπήκε η χώρα της, πιστεύω ότι δεν έχει καμία διάθεση να δει στη Ρώμη το Δημοκρατικό Κόμμα να σχηματίζει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μάριο Μόντι

«Η Μέρκελ φοβάται την υπερίσχυση αριστερών κομμάτων στην Ιταλία. Στην εκλογική αυτή χρονιά, στην οποία μπήκε η χώρα της, πιστεύω ότι δεν έχει καμία διάθεση να δει στη Ρώμη το Δημοκρατικό Κόμμα να σχηματίζει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, κατά την συμμετοχή του, το βράδυ της Τετάρτης, σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 και σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο And Kronos.  
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, προσπαθεί να διαψεύσει ότι έχει ήδη προσυμφωνηθεί μετεκλογική συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία, κάτι για το οποίο τον κατηγορεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Εκπρόσωπος της καγκελαρίας, όμως, δήλωσε λίγο αργότερα ότι η Άνγκελα Μέρκελ «δεν αναφέρθηκε, ούτε τώρα, ούτε κατά το παρελθόν, στις ιταλικές εκλογές».
Και η ίδια η καγκελάριος, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Straubinger Tagblatt", ανέφερε: «την κυβέρνησή τους την διαλέγουν οι Ιταλοί. Δεν αναμειγνύομαι στο θέμα ούτε με νουθεσίες ούτε και με συμπεράσματα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:03