search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Habemus Διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών

21.02.2013 22:00
Habemus Διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών - Media

Κάποιοι το έζησαν ως θρίλερ. Και ο ίδιος ακόμα περισσότερο. Για την παραμονή του Γιώργου Λούκου ως διευθυντή στο Φεστιβάλ Αθηνών μιλάμε.

Κάποιοι το έζησαν ως θρίλερ. Και ο ίδιος ακόμα περισσότερο. Για την παραμονή του Γιώργου Λούκου ως διευθυντή στο Φεστιβάλ Αθηνών μιλάμε. Πώς να το κάνουμε. Έχει τους φαν του, καλώς ή κακώς. Από πέρυσι το καλοκαίρι που έληξε η θητεία του, το υπουργείο σφύριζε κλέφτικα. Και ενίοτε πέταγε από επίσημα χείλη και τις «μπηχτές» του, ότι ο δάκτυλος Κουβέλη πίεζε να παραμείνει στη θέση του.
Μέχρι επιστολή ανθρώπων του καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου, που ζητούσαν την παραμονή του, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Με αποτέλεσμα τα τρία κυβερνώντα κόμματα να σφάζονται στην ποδιά του. Να λοιπόν που τώρα ο Λούκος μένει και με την τζίφρα για άλλη μια θητεία ως διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών. Έπεσε η υπογραφή του υπουργού αναπληρωτή ΠΑΙΘΠΑ Κώστα Τζαβάρα. Για το αν, βέβαια, ο Τζαβάρας το έκανε με την καρδιά του, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.
Το θέμα είναι μην αποδειχτεί ότι ο βασιλιάς είναι… γυμνός. Το σκοτσέζικο ντους που υπέστη ο Λούκος – μένει, δεν μένει – έχει ως αποτέλεσμα φοβερή καθυστέρηση στον προγραμματισμό. Και μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των παχιών αγελάδων. Τέρμα τα κόκκινα χαλιά και οι υψηλές επιχορηγήσεις. Για τη φετινή επιχορήγηση ακόμα ούτε λόγος. Τώρα ο Λούκος θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να στήσει ένα καλό φεστιβάλ σε χρόνο dt, με λίγα χρήματα, αλλά χωρίς να χαμηλώσει τον πήχη. Δεν είναι και εύκολο, γιατί είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα στον προγραμματισμό τα έχει καταφέρει περίφημα. Αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι δεν τον περιμένουν στη γωνία, παρόλο που έχει αποδείξει ότι η ατζέντα του, των μετακλήσεων, είναι πολύ ισχυρή. Αν, βέβαια, τελικά γίνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Επίδαυρο (αλήθεια, πού θα βρει ο Τζαβάρας τα λεφτά;), με επικεφαλής τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, τότε το Ελληνικό Φεστιβάλ θα έχει μεγάλο πρόβλημα ανταγωνισμού ως προς τις ελληνικές παραγωγές. Αυτό το «παραφεστιβάλ», όμως, είναι ακόμα στον αέρα…
Μπορεί ο Γιώργος Λούκος να παραμένει στο τιμόνι, αλλά ο διαχειριστικός έλεγχος «τρέχει», όπως ζήτησε ο υπουργός αναπληρωτής. Ο Τζαβάρας έχει βγάλει τη φήμη ότι κλείνει με το καλημέρα θεσμούς (ΕΚΕΒΙ), βάζει τις «καρέκλες» στο μικροσκόπιο και στέλνει τους «τιμονιέρηδες» των θεσμών σε φουρτούνες. Μένει να δούμε ποιοι θα αποδείξουν ότι είναι ικανοί καραβοκύρηδες. Από την άλλη, είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις και πότε φεύγεις. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, για παράδειγμα, όπως ακούγεται, δεν θέλει να ανανεωθεί η θητεία του ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Για τους δικούς του λόγους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:53