search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

23.02.2013 22:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

Αγγλία: Το καλοκαίρι του 1923 δύο παιδιά, ο Κουέντιν και ο Τζούλιαν Μπελ, αποφάσισαν να βγάλουν μια «εφημερίδα της οικογένειας», ένα έντυπο που θα το έφτιαχναν οι ίδιοι και θα το μοίραζαν στους συγγενείς και τους φίλους τους.

Αγγλία: Το καλοκαίρι του 1923 δύο παιδιά, ο Κουέντιν και ο Τζούλιαν Μπελ, αποφάσισαν να βγάλουν μια «εφημερίδα της οικογένειας», ένα έντυπο που θα το έφτιαχναν οι ίδιοι και θα το μοίραζαν στους συγγενείς και τους φίλους τους. Για να τα καταφέρουν ζήτησαν τη βοήθεια της αδελφής της μαμάς τους, της Βιρτζίνια Γουλφ. Η θεία Βιρτζίνια δέχτηκε αμέσως και άρχισε να τους γράφει ιστορίες, τις οποίες εικονογραφούσε ο Κουέντιν. Οι ιστορίες αυτές θα εκδοθούν για πρώτη φορά φέτος τον Ιούνιο με τίτλο «The Charleston Bulletin» και, όπως λένε οι λίγοι που τις έχουν διαβάσει, θα μας αποκαλύψουν το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ της συγγραφέως.

Γερμανία: «Είναι και πάλι εδώ» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλα τα διεθνή μπεστ σέλερ. Πρωταγωνιστής του ο Χίτλερ. Ο συγγραφέας Τιμούρ Βέρμες τον παρουσιάζει να ξυπνά, σαν την «Ωραία Κοιμωμένη» του γερμανικού παραμυθιού, από έναν βαθύ ύπνο, ο οποίος κρατούσε από το 1945, να πηγαίνει στο Βερολίνο και να γίνεται διάσημος και δημοφιλέστατος. Μέχρι και σε τουρκογερμανική τηλεοπτική σειρά εμφανίζεται ο Αδόλφος. Μετά, ως σελέμπριτι πια, κατεβαίνει και στις εκλογές. «Γελάς πολύ διαβάζοντας το βιβλίο», έγραψαν οι κριτικοί, «τελειώνοντάς το, όμως, νιώθεις μια πέτρα στο στομάχι».

Χιλή: Την εκταφή του Πάμπλο Νερούδα ζήτησε πριν από λίγες μέρες ο δικαστής Μάριο Καρόζα. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας του ποιητή, ο δικαστής ανακοίνωσε πως θεωρεί πατριωτικό του καθήκον να ερευνήσει την προ διετίας καταγγελία του Κ.Κ. Χιλής πως ο νομπελίστας δεν πέθανε (το 1973) από καρκίνο, αλλά δολοφονήθηκε από συνεργάτες του Πινοσέτ προκειμένου να μην εξελιχθεί σε αρχηγό ή σύμβολο της αντίστασης κατά της δικτατορίας.

ΗΠΑ: Χαμό έχει προκαλέσει η απόφαση της DC Comics να προσλάβει τον Όρσον Σκοτ Καρντ, συγγραφέα της σειράς επιστημονικής φαντασίας Ender’s Game, για να γράψει τις νέες περιπέτειες του Σούπερμαν. Αιτία μια δήλωση του συγγραφέα πως οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι «το τέλος της δημοκρατίας». «Ο Σούπερμαν συμβολίζει την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το φιλελεύθερο αμερικανικό πνεύμα. Δεν είναι ούτε ρατσιστής, ούτε σεξιστής», λένε οι δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας που δέχεται η εταιρεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:04