search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55
MENU CLOSE

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για το μηχανισμό στήριξης

17.04.2010 16:22
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για το μηχανισμό στήριξης - Media

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του στο περιοδικό Newsweek.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του στο περιοδικό Newsweek.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει τις επόμενες βδομάδες εάν θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμα κάποια επίσημη απόφαση.

Στη συνέχεια ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το πακέτο στήριξης δεν αποτελεί πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ότι απλά θα δώσει στην χώρα το απαραίτητο περιθώριο για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται  ενώ έκανε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δυσκολία να δανεισθεί από τις αγορές τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τη Μαδρίτη που βρίσκεται για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε με αντικείμενο τη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα, υπογράμμισε ότι τα πάντα είναι έτοιμα σε περίπτωση που η χώρα χρειαστεί το μηχανισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η «Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια» , ενώ την Παρασκευή παρουσίασε στο Eurogroup την πρόοδο που έκανε μέχρι στιγμής η Ελληνική πλευρά, όσον αφορά την τήρηση του ΠΣΑ καθώς και των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ζητήσει η Ε.Ε (ασφαλιστικό, φορολογικό, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων).

Τέλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παπακωνσταντίνου, στο Ecofin του Σαββάτου δεν συζητήθηκε το ζήτημα της Ελλάδας, αλλά η ρύθμιση της αγοράς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55