search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:59
MENU CLOSE

Η φιέστα Ολάντ και ο master control Σίμος…

22.02.2013 22:00
oldphotospod_2102_031_cmyk1361454802.jpg

Στα άκρα έφθασε η κόντρα ανάμεσα στον υφυπουργό, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Σίμο Κεδίκογλου και τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με επίκεντρο την 24ωρη απεργία των ΜΜΕ στις 19 Φεβρουαρίου.

Στα άκρα έφθασε η κόντρα ανάμεσα στον υφυπουργό, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Σίμο Κεδίκογλου και τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με επίκεντρο την 24ωρη απεργία των ΜΜΕ στις 19 Φεβρουαρίου. Μια απεργία που έγινε κατά την πάγια τακτική των συνδικαλιστικών οργάνων να απεργούν μια μέρα πριν από τις γενικές απεργίες, κατά απαίτηση της κυβέρνησης και των εκδοτών, στο όνομα της παρεχόμενης ενημέρωσης. Αυτή τη φορά όμως η απεργία συνέπιπτε με την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, για την οποία η πρωθυπουργική επικοινωνιακή ομάδα είχε οργανώσει ολόκληρο σόου. Γι’ αυτόν τον λόγο ήταν απαραίτητες οι τηλεοπτικές κάμερες και το υπαλληλικό προσωπικό της ΔΕΚΟ ΕΡΤ για να διανεμηθεί το σόου σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξε ένα απίστευτο παρασκήνιο παράλληλα με μπαράζ επιθετικών και προσβλητικών δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Σ. Κεδίκογλου κατά της Ένωσης Συντακτών. Η φράση με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μαζέψει» όσους τόλμησαν να αποφασίσουν απεργία την ημέρα της κυβερνητικής φιέστας ξεσήκωσε σάλο διαμαρτυριών στον δημοσιογραφικό κλάδο. Στη γραμμή Κεδίκογλου βρέθηκαν και οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Ν.Δ., ζητώντας να μεταφερθεί η απεργία των ΜΜΕ στις 20 Φεβρουαρίου, όταν σε όλες τις προηγούμενες απεργίες ξεσήκωναν τον τόπο με επιχειρήματα για το αντίθετο.
Ο κίνδυνος να μείνει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το σόου Ολάντ στην Αθήνα κινητοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Δόθηκε εντολή στη διοίκηση της ΕΡΤ για προσφυγές στα δικαστήρια, όπερ και εγένετο. Η ΕΡΤ κατέθεσε δύο προσφυγές, μία κατά της απόφασης της ΕΣΗΕΑ για τις στάσεις εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και μία το πρωί της Τρίτης 19 του μήνα κατά της ΠΟΕΣΥ.
Λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου η ομάδα της Ν.Δ. είχε έτοιμο τον τηλεοπτικό, απεργοσπαστικό μηχανισμό. Και πριν η ΠΟΕΣΥ ανακοινώσει την αναστολή της απεργίας για την ΕΡΤ, ο τηλεοπτικός αέρας της ΝΕΤ κυριεύθηκε από τις εικόνες του Ολάντ με τον Σαμαρά. Μέχρι να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ νέα στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το σόου της επίσκεψης Ολάντ, η άφιξη, η κάθοδος από το αεροπλάνο, η υποδοχή στο κόκκινο χαλί, η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, οι δηλώσεις τους, είχαν προβληθεί σε replay περισσότερες από τρεις φορές.
Η κασέτα της ΝΕΤ κόλλησε στην κυβερνητική φιέστα. Γεγονός που πιστοποιεί πως, πέρα από τις πολιτικές αψιμαχίες και τις αιχμές ένθεν και ένθεν, ο Αντώνης Σαμαράς και το επικοινωνιακό του team έχουν πάρει τον μηχανισμό ειδήσεων και ενημέρωσης υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αναζητούσαν τους «απεργοσπάστες» και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κατηγόρησε τον Σίμο Κεδίκογλου πως μοιάζει σαν να μην διασταυρώνει την είδηση. «O Σίμος Κεδίκογλου ήταν πάντα αδύναμος στα ρεπορτάζ του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:58