search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Aναβολή λόγω στάχτης

19.04.2010 09:25
Aναβολή λόγω στάχτης - Media

Η ηφαιστειακή στάχτη που έχει προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές όλης της Ευρώπης, ανέβαλε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, την έλευση του τριμερούς κλιμακίου εμπειρογνωμόνων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Η ηφαιστειακή στάχτη που έχει προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές όλης της Ευρώπης, ανέβαλε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, την έλευση του τριμερούς κλιμακίου εμπειρογνωμόνων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα… καταφθάσουν την Τετάρτη.

Ανεξαρτήτως ημερομηνίας άφιξης βέβαια, οι εμπειρογνώμονες θα μας κρατήσουν συντροφιά για τουλάχιστον 15 ημέρες και οι φημολογίες δεν μπορούν παρά να οργιάζουν.

Η Ελλάδα έχει καταγράψει υστέρηση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 216 εκατομμύρια ευρώ και όπως όλα δείχνουν οι «επιτηρητές» θα μας βάλουν αρκετό… χέρι! Το κλιμάκιο έχει εντολή να αποτιμήσει την κατάσταση, να μετρήσει τις ανάγκες σε ρευστότητα που θα έχει εφέτος και τα επόμενο δύο χρόνια το Δημόσιο και να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα μέτρα πολιτικής και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, δηλαδή τον κίνδυνο της «στάσης πληρωμών».

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητούν ακόμα και από φέτος μείωση των συντάξεων, κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, άρση των περιορισμών στις απολύσεις, μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και περικοπή των δώρων, καθώς και κατάργηση προβληματικών δημόσιων οργανισμών με παράλληλη απόλυση των εργαζομένων.

Από την άλλη, πεπεισμένο ότι με τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, εμφανίζεται το 92% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον Τύπο της Κυριακής.

Τέλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των διαβουλεύσεων που θα έχουν από τη Δευτέρα στην Αθήνα εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τους εμπειρογνώμονες και δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει κοινός τόπος και ότι όλες οι πλευρές θα καταλήξουν σε μία ικανοποιητική συμφωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:28