search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Ο μονόλογος της ηφαιστειακής στάχτης…

19.04.2010 06:11
Ο μονόλογος της ηφαιστειακής στάχτης... - Media

«Ώστε έτσι λοιπόν. Τους δημιούργησα σοβαρά προβλήματα, λέει, στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών. Βρέθηκαν όλοι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν στις αίθουσες των αεροδρομίων βρίζοντας και ανησυχώντας. Για τις υποχρεώσεις τους στις οποίες δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς εξαιτίας μου. Για το πρόγραμμά τους, που το ανέτρεψα  εγώ. Για τα λεφτά που έχασαν. Κυρίως για τα λεφτά που έχασαν. Πότε έγινε αυτό το λάθος και ο σεβασμός για τις δυνάμεις της φύσης έγινε τσατίλα για την απώλεια φράγκων;»

«Ώστε έτσι λοιπόν. Τους δημιούργησα σοβαρά προβλήματα, λέει, στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών. Τους καθήλωσα, λέει , για ώρες και για μέρες στα αεροδρόμια, μαζί με συζύγους, πεθερές, σκυλιά, γατιά, μπαγκάζια, λάπτοπ για τηλε-συμβούλια και δε συμμαζεύεται. Τους κούρασα. Τους εκνεύρισα. Τους έκανα να τσακώνονται με τους υπεύθυνους. Δεν τους άφησαν να φτάσουν εγκαίρως σε επαγγελματικά ραντεβού, οικογενειακές γιορτές, επιστροφές στο παρελθόν τους και στο μέλλον τους, γάμους, ακόμα και κηδείες. Τους ανάγκασα να κοιμούνται πάνω σε σκληρούς πάγκους και σε πατώματα αφιλόξενων αιθουσών αναμονής και αναχώρησης. Τους ενοποίησα, μ’ έναν τρόπο. Νέους γέρους, πλούσιους, φτωχούς, επαγγελματίες, οικογενειάρχες, μορφωμένους, απαίδευτους, εργατικούς, τεμπέληδες, επιτυχημένους, loosers. Βρέθηκαν όλοι αναγκασμένοι να συνυπάρξουν βρίζοντας και ανησυχώντας. Γι αυτά που έχαναν. Για τις υποχρεώσεις τους στις οποίες δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς εξαιτίας μου. Για το πρόγραμμά τους, που το ανέτρεψα  εγώ, μία απλή και ταπεινή δύναμη της φύσης. Για τα λεφτά που έχασαν. Κυρίως για τα λεφτά που έχασαν.

Μα είναι ηλίθιοι τελικά οι άνθρωποι; Με έκαναν πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, επειδή τους δημιούργησα ‘χάος’. Δεν καταλαβαίνουν ότι το ’χάος’ είναι ακριβώς ο πρωταρχικός νόμος και η δύναμη της φύσης; Εγώ δεν είμαι δημιούργημά τους. Δεν με εφεύραν οι άνθρωποι. Εγώ είμαι στάχτη από ηφαίστειο. Δεν θυμούνται πια τί σημαίνει ‘ηφαίστειο’; Έχουν ξεχάσει τελείως ότι  μια έκρηξη ηφαιστείου θα μπορούσε να τους ισοπεδώσει ; Πρέπει να τους θυμίσω πόσες περιοχές της Γης χάθηκαν από το χάρτη όταν τις κάλυψα –κυριολεκτικά- εγώ; Πότε έγινε αυτό το λάθος και ο σεβασμός για τις δυνάμεις της φύσης έγινε τσατίλα για την απώλεια φράγκων; Πότε μετατράπηκε το δέος σε μηχανικό πρόβλημα; Δηλαδή αν μεθαύριο φύγω από τον αέρα και πετάξουν τα αεροπλάνα τους, όλα θα είναι καλά;

Θα τους κάνω τη χάρη μάλλον. Θα φύγω, γιατί δεν καταδέχομαι να είμαι ένα πρόβλημα στον προγραμματισμό τους. Κι αν αυτοί με θυμούνται απλώς έτσι, κακό του κεφαλιού τους. Γιατί δεν είμαι το εμπόδιο στα λεφτά τους. Είμαι η στάχτη που ξερνάει ο κρατήρας του Εϊγιαφιατλαγιοκούλ. Ασεβείς…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:51