search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στην Αττική

22.02.2013 07:06
Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στην Αττική - Media

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την ισχυρή νεροποντή που πέφτει με αμείωτη ένταση από τα μεσάνυχτα στην Αττική.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την ισχυρή νεροποντή που πέφτει με αμείωτη ένταση από τα μεσάνυχτα στην Αττική. Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.

Από το μεγάλο ύψος που έφτασαν τα νερά παραμένουν κλειστοί η Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας, η Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, η Περιφερειακή Αιγάλεω και η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο.

Με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Κόρινθο της Εθνικής Οδού, από τον Κηφισό μέχρι τη Λ.Κουμουνδούρου και στη Λεωφ. Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ μέχρι τη Συγγρού.

Έκλεισε η στάση του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» επειδή έφτασαν νερά στην αποβάθρα. Δέντρο έπεσε και στις γραμμές του Ηλεκτρικού, μεταξύ Ταύρου και Ομόνοιας, ενώ εκτός λειτουργίας είναι και το τραμ.

Συνολικά η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 900 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών, ενώ επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, Μαγνησίας 28, κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά έχουν μεταβεί στον χώρο τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο.

Δεν λείπουν και τα προβλήματα στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

Προβλήματα και στις συγκοινωνίες

Παράλληλα, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν το πρωί στα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες. Επίσης, δεν εκτελέστηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:25