04/04/2020 11:37:36

Πού πάει η ΔΗΜΑΡ;

Πού πάει η ΔΗΜΑΡ; - Media
Τριγμούς στην εσωκομματική αντιπολίτευση της ΔΗΜΑΡ – και όχι μόνο – έχει προκαλέσει η δραστηριοποίηση των δύο διαγραφέντων βουλευτών του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά!

Αφορμή στάθηκε μία πολιτική εκδήλωση που διοργανώνουν αύριο το απόγευμα οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στο Αριστερό Δίκτυο, το ρεύμα ιδεών το οποίο συγκροτήθηκε από στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση και ζητούν από τον Φώτη Κουβέλη στροφή επί το… αριστερότερο! Το θέμα της εκδήλωσης, που στην πρόσκληση αναγράφεται ότι είναι του Αριστερού Δικτύου, είναι «Κρίση: τι χρησιμεύει η Αριστερά;»…
Ο Θράσος Φωτεινός, όμως, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αριστερού Δικτύου, μιλώντας στο «Π» ξεκαθάρισε ότι η εκδήλωση δεν έχει καμία σχέση με το Δίκτυο, αλλά αποτελεί πρωτοβουλία μόνο των δύο ανεξάρτητων βουλευτών. Και το μπέρδεμα δεν σταματά εκεί, αφού θέμα προκλήθηκε και με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ καθηγητή Γιάννη Πανούση, τον οποίο είχαν συμπεριλάβει αρχικά στους ομιλητές της αυριανής εκδήλωσης. Ο Πανούσης εξέδωσε, μάλιστα, μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως είχε «κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους οργανωτές» ότι την ίδια μέρα και ώρα είναι ομιλητής σε άλλο φόρουμ για την ενδοσχολική βία. Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει, «δεν υπήρχε καμία περίπτωση εξ αρχής να είμαι ομιλητής στην εκδήλωση, αλλά ούτε και η παρουσία μου ήταν δυνατή».
Ωστόσο, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με μία… ορθή επανάληψη, διευκρίνιζαν ότι ο Πανούσης τούς είχε ενημερώσει μεν για την ανειλημμένη υποχρέωσή του, αλλά και ότι είχαν «συμφωνήσει για την αναφορά του ονόματός του στην πρόσκληση και για τη συμμετοχή του, έστω και καθυστερημένα». Και καταλήγουν ότι, σε κάθε περίπτωση, ζητούν συγγνώμη για την όποια παρεξήγηση, δηλώνοντας ότι ο Πανούσης είναι ευπρόσδεκτος «ακόμη και καθυστερημένα», εφόσον το επιθυμεί!
Να σημειωθεί, πάντως, ότι στην εκδήλωση θα μιλήσει, εκτός των άλλων, και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και μπορεί να μην ήταν αυτός ο λόγος της αποστασιοποίησης Πανούση, όμως τα σενάρια αρχίζουν και… ξαναφουντώνουν για πιθανή συνεργασία των δύο ανεξάρτητων βουλευτών με την Κουμουνδούρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.