search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:29
MENU CLOSE

Αρχίζει να καπνίζει…

23.02.2013 22:00
oldphotossel101361533963.jpg

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, με τις καταγγελίες στελεχών για «μαγειρέματα» και καταστρατήγηση του καταστατικού να πληθαίνουν.

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, με τις καταγγελίες στελεχών για «μαγειρέματα» και καταστρατήγηση του καταστατικού να πληθαίνουν.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την εκλογή αντιπροσώπων, μέσα από τους οποίους θα αναδειχθεί και το ποιος θα πάρει τον έλεγχο τόσο του συνεδρίου όσο και της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η οποία θα αριθμεί 120 μέλη.
Σήμερα, ο Γιάννης Δατσέρης, μαζί με τα άλλα στελέχη που συγκρότησαν τη «Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατική Κίνηση» – Μανιάτης, Πρωτόπαπας, Χριστοφιλοπούλου κ.ά. – αναμένεται να παρουσιάσει το πολιτικό κείμενο – πλατφόρμα του νέου «βενιζελικού» ρεύματος, εν όψει συνεδρίου.
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πάντως, συνεχίζει να αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, την ανεργία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και κατά της ρατσιστικής βίας, ενώ ήδη παρουσίασε την πρότασή του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε ακόμη την περασμένη Κυριακή σε ημερίδα για την Υγεία που είχε οργανώσει ο τομέας Υγείας του Κινήματος με υπεύθυνο τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, η μεγάλη συμμετοχή στην οποία αποτέλεσε έκπληξη για τα στελέχη της Ιπποκράτους.
Στην ομιλία του έθιξε θέματα για την ανασυγκρότηση του «ασθενούς» αυτού χώρου και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο εξαρχής με τον κλάδο της Υγείας και πως όλες οι μεγάλες τομές και οι κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών, στην πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχουν την έντονη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Η Ελλάδα απέναντι στον νεοναζισμό, στη ρατσιστική, κοινωνική και πολιτική βία».
Σε ό,τι αφορά το συνέδριο τώρα, η Ιπποκράτους επιδιώκει να ξεπεράσουν τις 40.000 τα μέλη και οι φίλοι που θα ψηφίσουν αντιπροσώπους, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ακόμα και μεγάλα στελέχη του κόμματος, κυρίως από την περιφέρεια, δηλώνουν απροθυμία να συμμετάσχουν στις διαδικασίες…
Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις, αλλά και προσωπικές επιθέσεις κατά του νέου προέδρου της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη, τόσο από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο της Αριστερής Πρωτοβουλίας όσο και από τον πρώην γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, οι οποίοι μιλάνε για συνέδριο – παρωδία και αντικαταστατικές διαδικασίες στην εκλογή των αντιπροσώπων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιάννης Σουλαδάκης απάντησε υποστηρίζοντας ότι την «εκ προοιμίου αμφισβήτηση» πρέπει να υποκαταστήσει η πρόταση για διορθώσεις και βελτιώσεις διαδικασιών, δηλαδή η συμμετοχή «με ουσιαστικά και όχι με επίθετα», καθώς και ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται σύννομα και βάσει καταστατικού.
Τέλος, υπάρχει και μία ομάδα στελεχών που ζητούν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει νέα ημερομηνία του συνεδρίου, καταγγέλλοντας το προγραμματισμένο για τις 28 του μήνα ως αντικαταστατικό και αναντίστοιχο με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ! Και μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος «θανάτου», σε ό,τι αφορά τη «συμπόρευση» – όπως την αποκαλεί ο Βενιζέλος – του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Ο Κουβέλης, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε την πρόσκληση Βενιζέλου να συμμετάσχει με προτάσεις ακόμη και στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας του ότι το συνέδριο είναι εσωκομματική διαδικασία του κόμματός του. Και επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες «αξιακού, πολιτικού και οργανωτικού προσδιορισμού» του ΠΑΣΟΚ – το οποίο «αναζητεί έναν νέο προσδιορισμό της ταυτότητας του»! – όπως και την «καταστάλαξη» των θέσεών του για την Κεντροαριστερά και την πορεία της χώρας! Με λίγα λόγια, του είπε: «καταλήξτε πρώτα στο ΠΑΣΟΚ ποιοι είστε και προς τα… πού πάτε και μετά βλέπουμε», για να λάβει την αιχμηρή αντίδραση Βενιζέλου ότι δεν χρειάζονται «διδακτισμοί», αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη συστράτευση των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου.
Σε ό,τι αφορά, πάντως, τον διάλογο για την Κεντροαριστερά, όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μια ελληνική «Ελιά», όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ έμμεση παρέμβαση στα εσωκομματικά έκανε και ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος δεν θα παραστεί στο συνέδριο. Ο Σημίτης έκανε λόγο για διετές «μορατόριουμ» μεταξύ Βενιζέλου – Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου, αλλά και για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετά τη λήξη της διετίας!
Παράλληλα, χθες εστάλησαν από την Ιπποκράτους και οι προσκλήσεις για το συνέδριο του κόμματος στις 6 ομάδες πρωτοβουλίας που είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται τελικά να προσκληθούν και οι Λοβέρδος – Μόσιαλος με τις κινήσεις τους, τη ΡΙΚΣΣΥ και τη Δυναμική Ελλάδα, αντίστοιχα. Όσο για τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Κοινωνικό Σύνδεσμο, που έλαβε πρόσκληση, να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ζήτησε την… «αυτοδιάλυση» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ως μόνη λύση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:28