search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Τα εννιάμερα της συγκάλυψης και η ΕΛ.ΑΣ.

24.02.2013 22:00
oldphotossp2102mat1361550639.jpg

Τελικά ο Δένδιας έχει… κάλο! Προς Θεού, όμως, μην πάει ο νους σας σε αμφισβήτηση της νοητικής του επάρκειας και μην προχωρείτε σε δικές σας αυθαίρετες και κακόβουλες ερμηνείες.

Τελικά ο Δένδιας έχει… κάλο! Προς Θεού, όμως, μην πάει ο νους σας σε αμφισβήτηση της νοητικής του επάρκειας και μην προχωρείτε σε δικές σας αυθαίρετες και κακόβουλες ερμηνείες. Κάλο στο… πόδι εννοούμε και μάλιστα του τον πατήσαμε γερά την περασμένη εβδομάδα, όταν γράφαμε για την παρ’ ολίγον… ασυλία που επιφυλάσσουν υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ. στη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τακτικές κάλυψης – απόκρυψης κάθε φορά που τα αψίκορα freikorps πέφτουν κατά κακή τους τύχη στα χέρια των ένστολων πραιτωριανών.

Στο φύλλο της περασμένης εβδομάδας γράφαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. και ο προϊστάμενός της υπουργός δεν χάνουν ευκαιρία να εκτεθούν, και μάλιστα ανεπανόρθωτα, σε ό,τι αφορά την ανοχή στα κρούσματα βίας και… ανομίας, κατά την προσφιλή ορολογία του υπουργού Δημόσιας Αταξίας, όταν προέρχονται από συνδεόμενους με τη Χρυσή Αυγή ύποπτους διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Η καυστική αναφορά μας αφορούσε το περιστατικό της σύλληψης, στις 5 του μήνα, δύο νεαρών κουμπουροφόρων μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Χαϊδαρίου, ενώ κατευθύνονταν προς την Κόρινθο. Αυτό που στηλιτεύαμε ήταν: πρώτον ότι δεν έγινε καμία σοβαρή έρευνα για να διαπιστωθεί το αίτιο της κατοχής των όπλων, δεύτερον ότι την υπόθεση δεν ανέλαβε να διερευνήσει η νεοσύστατη υπηρεσία καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας και τρίτον πως φυσικά δεν δημοσίευσαν στοιχεία και φωτογραφίες τους για να εμπλουτιστεί η έρευνα από τυχόν νέες μαρτυρίες.

Φαρισαίοι υποκριτές
Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του «Π» στα περίπτερα με πρωτοσέλιδη μνεία του θέματος («Όταν βρίσκουν τη Χρυσή Αυγή, κάνουν όλοι… “τουμπεκί”»), το κέντρο προπαγάνδας ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείου έδωσαν εντολή δημοσιοποίησης φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των προ… εννέα ημερών συλληφθέντων!
Τι μας είπαν την Πέμπτη στην ανακοίνωσή τους, ενώ μέχρι τότε μας έλεγαν πως από πουθενά δεν διαφαίνεται διασύνδεσή τους με τη Χρυσή Αυγή; Δίνονται, έγραφαν στην ανακοίνωσή τους, «στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δυο ατόμων που συνελήφθησαν για κατοχή όπλων στις 05.02.2013 στο Χαϊδάρι Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

α. Δράκο Παναγιώτη του Θεόδωρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το1986 στην Κόρινθο.
β. Χαϊδά Γρηγόριο – Λουκά του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο».

Και να σου ανφάς και προφίλ οι φωτογραφίες των δύο μπουμπουκιών, προκειμένου: «Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω ατόμων πραγματοποιείται επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων». Μπα;

Στη συνέχεια απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5819224 του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Λεπτομέρεια; Ουδεμία μνεία ή αναφορά στο νεοσύστατο τμήμα της ρατσιστικής βίας που υπάγεται στην Κρατική Ασφάλεια. Αποτέλεσμα; Πέντε μέρες μετά, κανείς στην ηγεσία δεν γνώριζε πού βρίσκεται η έρευνα. Μήπως λοιπόν ό,τι έγινε, έγινε, όπως λέγαμε και όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, για τα μάτια του κόσμου και μόνο;

Τι προέκυψε όμως – και μάλιστα όχι ως απόρροια μιας ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, αλλά από δημοσιογραφικές αναζητήσεις επιπλέον στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση; Ότι τα δύο αυτά καλόπαιδα αποτελούν μέλη της άτυπης προσωπικής φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο Στάθη Μπούκουρα, ενώ ο ένας ήταν από τους παραστάτες του Μιχαλολιάκου όταν εκφώνησε τον δεκάρικό του στη Ρηγίλλης την ημέρα της επετείου των Ιμίων.

Ουδείς από την αστυνομία, παρά τις σχετικές αναφορές, δεν μπήκε στον κόπο να πάει μέχρι την Κόρινθο, που αποτελεί τη φυσική τους έδρα, για κατ’ οίκον έρευνες ή για να διερευνήσει την πιθανότητα να εμπλέκονται σε κάποια από τις πάμπολλες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στην περιοχή εις βάρος μεταναστών.

Φυσικά, για την όλη υπόθεση η Χρυσή Αυγή δεν βρήκε ούτε φθόγγο ν’ αρθρώσει. Αρκέστηκαν στην κατ’ επίφαση έρευνα της αστυνομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39