search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:20
MENU CLOSE

And the Oscar goes to… Argo

25.02.2013 06:52
And the Oscar goes to… Argo - Media

Η ταινία «Αrgo» του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Άφλεκ κέρδισε το 'Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κατά την 85η τελετή απονομής των κινηματογραφικών αυτών βραβείων, το βράδυ της Κυριακής.

Η ταινία «Αrgo» του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν Άφλεκ κέρδισε το 'Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κατά την 85η τελετή απονομής των κινηματογραφικών αυτών βραβείων, το βράδυ της Κυριακής.
Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι Αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Υποψήφιες για το 'Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν επίσης οι ταινίες «Αγάπη» (Amour) του Μίκαελ Χάινεκε, «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν, «Django: Ο Τιμωρός» (Django Unchained) του Κουέντιν Ταραντίνο, «Οι 'Άθλιοι» του Τομ Χούπερ, «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι, «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Οδηγός Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου.
Έκπληξη αποτελεί το Όσκαρ Σκηνοθεσίας που πήγε στον Ανγκ Λι (Η Ζωή του Πι). Φαίνεται πως το Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε χάσει αρκετά τη δυναμική του (είχε 12 υποψηφιότητες), αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στον Ασιάτη σκηνοθέτη.
Κατά τα άλλα, τα Όσκαρ ήταν μάλλον αναμενόμενα. Το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Ντάνιελ Ντέι Λούις για το Λίνκολν, ενώ εκείνο του Α΄Γυναικείου Ρόλου στην Τζένιφερ Λόρενς για τον Οδηγό Αισιοδοξίας. Μάλιστα, ο Ντέι Λούις έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τα χέρια της Μέριλ Στριπ, είπε: «Η Μέριλ ήταν η πρώτη επιλογή του Σπίλμπεργκ για τον Λίνκολν», προκαλώντας τα γέλια του κοινού, ενώ αναφερόμενος στην μέθοδο, που τον θέλει να βυθίζεται στους ρόλους του, ευχαρίστησε τη γυναίκα του που «χρειάστηκε να ανεχτεί μερικούς πολύ παράξενους τύπους όσα χρόνια είμαστε παντρεμένοι και ήταν υπέροχη σύζυγος για όλους».
Συνολικά, τέσσερα Όσκαρ κέρδισε η Ζωή του Πι (Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Μουσικής, Φωτογραφίας, Σκηνοθεσίας), τρία οι Άθλιοι (Β' Γυναικείου Ρόλου, Ηχητικού Μιξάζ και Μέικ Απ) και τρία το Argo (Ταινίας, Μοντάζ και Διασκευασμένου Σεναρίου).
Από δύο κέρδισαν τα Django Unchained (Β' Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου), Λίνκολν (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Α' Ανδρικού Ρόλου)  και Skyfall (Ηχητικού Μιξάζ -ισοψήφισε με το Zero Dark Thirty- και Τραγουδιού), ενώ το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε το Amour.
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε το Brave, ενώ το Όσκαρ κοστουμιών πήρε η Άννα Καρένινα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:19