search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Με χαμηλή συμμετοχή συνεχίζονται οι εκλογές στην Ιταλία

25.02.2013 07:58
Με χαμηλή συμμετοχή συνεχίζονται οι εκλογές στην Ιταλία - Media

Με τη συμμετοχή να κυμαίνεται μέχρι στιγμής σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Ιταλοί προσέρχονται για δεύτερη και τελευταία ημέρα στις κάλπες.

Με τη συμμετοχή να κυμαίνεται μέχρι στιγμής σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Ιταλοί προσέρχονται για δεύτερη και τελευταία ημέρα στις κάλπες. Η κακοκαιρία φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση της συμμετοχής, αν και στις περιφερειακές εκλογές σε Ρώμη και Μιλάνο η προσέλευση παρουσίασε άνοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για την προσέλευση την Κυριακή, στις κάλπες είχε προσέλθει μόλις το 55,18% των ψηφοφόρων, έναντι του 62,55% των προηγούμενων εκλογών.
Το «παρών» πάντως φρόντισαν να δώσουν και αυτή τη φορά οι ακτιβίστριες της Femen. Στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε ο Καβαλιέρε, γυμνόστηθες ακτιβίστριες εμφανίστηκαν με συνθήματα βαμμένα πάνω τους όπως «Φτάνει με τον Μπερλουσκόνι».
Η έκβαση της μάχης εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προ δύο εβδομάδων, να δίνουν ισχνό προβάδισμα στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ο «παραμορφωτικός» εκλογικός νόμος με την περιπλοκή που επιφέρουν οι συνασπισμοί στη Γερουσία και ο αστάθμητος παράγοντας των νέων κομμάτων να καθιστούν αμφίβολο το εάν ο Μπερσάνι, ακόμη και μαζί με τον Μόντι, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση βασιζόμενος σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Καραδοκεί φυσικά πάντα ο Μπερλουσκόνι: Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δεν έχουν κρατήσει σε αυτές τις εκλογές ούτε τα προσχήματα και παρουσιάζουν το ενδεχόμενο εκλογής του Καβαλιέρε ως «εφιάλτη για την Ευρώπη». Οι περισσότερες κυβερνήσεις κρατούν αποστάσεις και αποφεύγουν να πάρουν επίσημα θέση, ευελπιστώντας ότι στην Ιταλία θα επικρατήσει η λογική.

Ενδεικτικά, το Βερολίνο απέφυγε τις τελευταίες ημέρες οποιαδήποτε αναφορά λέγοντας, τόσο από πλευράς Μέρκελ όσο και από πλευράς Σόιμπλε, πως δεν θα παρέμβει στις ιταλικές εκλογές -γνωρίζοντας, όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ, πως οτιδήποτε άλλο από γερμανική σιωπή θα γινόταν όπλο στα χέρια του Μπερλουσκόνι που παρουσιάζεται, εσχάτως, ως «φύλακας» της Ιταλίας από τους βόρειους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15