search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:04
MENU CLOSE

Κρίσιμη συνάντηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

25.02.2013 09:10
Κρίσιμη συνάντηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Media

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά εκτιμάται πως το θέμα οδεύει προς εκτόνωση, ύστερα από 30 ημέρες στα μπλόκα.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά εκτιμάται πως το θέμα οδεύει προς εκτόνωση, ύστερα από 30 ημέρες στα μπλόκα.
Μετά τις δύο το μεσημέρι, η επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως όλα δείχνουν, η θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου είναι μια εξέλιξη που έχει ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αγροτών κι αυτό που περιμένουν πλέον είναι κάποια θετική εξέλιξη σχετικά με το ρεύμα και το συνταξιοδοτικό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που συντάσσονται με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο έχουν αποφασίσει τη σταδιακή αποχώρησή τους από σήμερα κιόλας, με αποκορύφωμα την Τετάρτη, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις και των άλλων συναδέλφων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλία, οι αγρότες παραμένουν και σήμερα Δευτέρα, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως και αυτοί στη Χαλκηδόνα, στο νομό Θεσσαλονίκης.  
Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση της Αθήνας, ενώ οι συνάδελφοί τους από τα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, ξεκινούν τη σταδιακή αποχώρησή τους. Παραμένει το μπλόκο και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά να αποχωρούν από τα μπλόκα, τα οποία ωστόσο δεν προτίθενται να «εγκαταλείψουν» εξολοκλήρου, έως ότου, όπως λένε, να δουν τι θα γίνει με τη συνάντηση που θα έχουν οι συνάδελφοί τους, σήμερα, στην Αθήνα. Τα μπλόκα σε Δράμα και Καβάλα, έστω και αποδυναμωμένα, είναι στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες ξεκίνησαν την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:00