search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Μια προκλητική επίθεση του μνημονιακού εκδότη

25.02.2013 14:12
Μια προκλητική επίθεση του μνημονιακού εκδότη - Media

  Ο εκδότης της νέας «Ελευθεροτυπίας» Χαρίλαος Οικονομόπουλος χθες προχώρησε σε μια ανοίκεια και ακατανόητη επίθεση εναντίον του εκδότη των εφημερίδων «6μέρες» και «Το Ποντίκι» Αντώνη Δελλατόλα δημοσιεύοντας μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ανυπόστατες και υποβολιμαίες δήθεν… απορίες, οι οποίες στόχευαν προσωπικά τον Αντ. Δελλατόλα.

Ο παρένθετος εκδότης της νέας  «Ελευθεροτυπίας» και η λάσπη στον ανεμιστήρα

   Ο εκδότης της νέας «Ελευθεροτυπίας» Χαρίλαος Οικονομόπουλος χθες προχώρησε σε μια ανοίκεια και ακατανόητη επίθεση εναντίον του εκδότη των εφημερίδων «6μέρες» και «Το Ποντίκι» Αντώνη Δελλατόλα δημοσιεύοντας μέσω της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ανυπόστατες και υποβολιμαίες δήθεν… απορίες, οι οποίες στόχευαν προσωπικά τον Αντ. Δελλατόλα.
 
Ο δεδηλωμένος οπαδός του Μνημονίου Χ. Οικονομόπουλος χρησιμοποίησε μια σειρά από παρελκυστικές εκφράσεις, όπως «Χρηματοδότηση του Τύπου;» κ.λπ., προκειμένου να ενσπείρει αμφιβολίες για μια ξεκάθαρη αγοραπωλησία που έγινε προ διετίας και ολοκληρώθηκε πριν από έναν χρόνο.
Το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» είχε σαφή συκοφαντικό στόχο, δεδομένου ότι τίποτε απολύτως που να εκφεύγει της νομιμότητας δεν μπορούσε και δεν κατάφερε να ισχυριστεί. Εμεινε λοιπόν στη διασπορά εντυπώσεων.
 
Επί της ουσίας του δημοσιεύματος παραπλεύρως δημοσιεύεται η απάντηση του Αντ. Δελλατόλα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σκοπιμότητα αυτής της επίθεσης και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αρκετά. Είναι λοιπόν άξιο απορίας το γιατί ο εκδότης-οπαδός του μνημονίου Χ. Οικονομόπουλος προχώρησε σε μια τέτοια επίθεση εναντίον ενός εκδότη και δύο ΜΜΕ, τα οποία, σεβόμενα την αγωνία των εργαζομένων για την επιτυχία της επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας», ουδέποτε έγραψαν οτιδήποτε εχθρικό εναντίον του.
 
Κι όμως, στην περίπτωση του Χ. Οικονομόπουλου, τα αναπάντητα ερωτήματα είναι και πολλά και, κυρίως, σαφή:
1. Είναι συνυπεύθυνος για τον εμπαιγμό εκατοντάδων εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», που ακόμη περιμένουν να δικαιωθούν οι νόμιμες απαιτήσεις τους.
2. Η σκανδαλώδης επανέκδοση της εφημερίδας συνοδεύεται από συνεχείς απόπειρες «εξαφάνισης» των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
3. Ακόμη παραμένει άγνωστο το τίμημα με το οποίο ο Χ. Οικονομόπουλος πήρε το 27% της «Ελευθεροτυπίας».
4. Είναι ήδη πολλά τα δημοσιεύματα –όχι πάντως μέχρι σήμερα από τις «6μέρες» ή «Το Ποντίκι»– για… «υποβρύχιες» διαδρομές χρήματος.
Με αυτά και άλλα ερωτήματα ακόμη αναπάντητα μεγαλώνει η απορία γιατί ο εκδότης-οπαδός του Μνημονίου επιτίθεται στον Αντώνη Δελλατόλα και τις δύο εφημερίδες που εκδίδει. Οποια και αν είναι η εξήγηση, υποθέτουμε ότι θα τη δώσει ενώπιον του νόμου, καθώς από σήμερα κιόλας αρχίζει η διαδικασία σύνταξης μήνυσης και αγωγής εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση, σε συνεργασία με το νομικό γραφείο του Νίκου Κωνσταντόπουλου.
ΥΓ.: Μπορεί ο Χαρίλαος Οικονομόπουλος, ως αλεξιπτωτιστής, να καταφεύγει σε απαράδεκτους κιτρινισμούς, αλλά ο Βαγγέλης Παναγόπουλος, ως διευθυντής της νέας «Ελευθεροτυπίας», δεν μπορούσε να σεβαστεί και να προστατεύσει την ιστορία και το κύρος μιας εφημερίδας η οποία στο παρελθόν δεν κατέφευγε σε τέτοιες μεθόδους;

(Αναδημοσίευση από το www.6meres.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:38