search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους συνεργούς του Παναγιώτη Βλαστού

25.02.2013 15:00
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους συνεργούς του Παναγιώτη Βλαστού - Media

Εκτεταμένες έρευνες διενεργεί η ΕΛΑΣ σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τους συνεργούς του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού που επιχείρησε να αποδράσει χθες το απόγευμα με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.

Εκτεταμένες έρευνες διενεργεί η ΕΛΑΣ σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τους συνεργούς του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού που επιχείρησε να αποδράσει χθες το απόγευμα με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.
 
Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, οι δυο άνδρες οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που συμμετείχε στην χθεσινή απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρίπολης.

Στην οργάνωση και την εκτέλεση της απόδρασης του Βλαστού, φέρονται να συμμετείχαν δύο γυναίκες και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο από την περιοχή του Πηλίου.
 
Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν σε ερημική περιοχή δίπλα στον ποταμό Πηνειό και όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο χειριστής του ελικοπτέρου, σε ένα ξέφωτο παρατήρησε ότι υπήρχε σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο γυναίκες θα παραλάμβαναν με το αυτοκίνητο αυτό ,από προκαθορισμένο σημείο, τους δραπέτες και θα τους μετέφεραν σε σπίτι που είχαν ετοιμάσει για τη διαμονή του Π. Βλαστού.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται στα ίχνη τους καθώς έχουν συλλέξει στοιχεία γι΄ αυτές από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν πριν από την απόδραση.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η αστυνομία, αναφέρεται ότι «δεν προέκυψε συμμετοχή – εμπλοκή του πληρώματος του ελικοπτέρου (πιλότου και μηχανικού) στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές, καθώς με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού».
 
Την απόπειρα απόδρασης ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες σε όλους του χώρους των φυλακών και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ στον προαύλιο χώρο δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας.
 
Εκτός από τα τρία πολεμικά όπλα που κατασχέθηκαν χθες και το πιστόλι GLOCK που ερρίφθη από το ελικόπτερο και παραδόθηκε από κρατουμένους, από την εξερεύνηση του ελικοπτέρου βρέθηκαν στο εσωτερικό του, ένα ακόμα πιστόλι GLOCK , ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με το οποίο εκμισθώθηκε το ελικόπτερο και άλλα μικροαντικείμενα.
 
Το σωφρονιστικό κατάστημα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για να ενημερωθεί προσωπικά για τα γεγονότα.
 
«Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς. Αυτοί, με αυτοθυσία -και κυριολεκτώ- όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη -γιατί επρόκειτο για μάχη- κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο» δήλωσε μεταξύ άλλων.
 
Σε βάρος του Παναγιώτη Βλαστού σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή.

Σε βάρος των δύο συνεργών του που επέβαιναν στο ελικόπτερο, για συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.

Δείτε το χρονικό της απόπειρας απόδρασης εδώ.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε νέο ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή της απόπειρας απόδρασης, στο οποίο φαίνεται το ελικόπτερο πάνω από τη φυλακή ενώ ακούγεται καταιγισμός πυρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03