search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία

26.02.2013 07:23
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία - Media

Ισχυρές βροχοπτώσεις, που συνοδεύτηκαν κατά τόπου από δυνατούς ανέμους και χαλάζι, έπληξαν από το απόγευμα της Δευτέρας περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις, που συνοδεύτηκαν κατά τόπου από δυνατούς ανέμους και χαλάζι, έπληξαν από το απόγευμα της Δευτέρας περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά, όπου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις σ' αυτές τις περιοχές για άντληση υδάτων, ενώ, παράλληλα, προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
 
Προβλήματα αντιμετώπισαν επίσης και περιοχές της Βέροιας κοντά στην Αλεξάνδρεια, όπως επίσης και χωριά που βρίσκονται στην περιοχή της Αριδαίας. Εξάλλου, δυνατή βροχόπτωση έπληξε την Κοζάνη και την Καστοριά, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε αυτές τις περιοχές σε δέκα περιπτώσεις για άντληση νερών από σπίτια.
 
Τα φαινόμενα είναι πλέον σε ύφεση, ενώ παραμένει σε επιφυλακή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Στο μεταξύ, συνεργεία του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν σημειωθεί ζημιές σε καλλιέργειες στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Αρκετοί αγρότες από τις δύο περιοχές επικοινωνούν από το πρωί με τους αρμόδιους προκειμένου να δηλώσουν καταστροφές.

Κλειστή η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά
 
Κλειστή παραμένει, από νωρίς το πρωί, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, η Εγνατία Οδός, από την Κοζάνη έως την Καλαμιά, με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε αυτό το σημείο διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, λίγο μετά τις 9 το πρωί έκλεισε στο σημείο αυτό και το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37