search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖΑ για την ιθαγένεια στις Ένοπλες Δυνάμεις

27.02.2013 09:12
Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖΑ για την ιθαγένεια στις Ένοπλες Δυνάμεις - Media

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας από 84 βουλευτές της ΝΔ, ώστε να εισάγονται στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μόνο Έλληνες και κατά το γένος και όχι μόνο με ελληνική ιθαγένεια.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας από 84 βουλευτές της ΝΔ, ώστε να εισάγονται στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μόνο Έλληνες και κατά το γένος και όχι μόνο με ελληνική ιθαγένεια.
 
«Τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγαλώνουν εδώ και μαθαίνουν γράμματα στα ελληνικά σχολεία, αναγνωρίζουν για πατρίδα τους μόνο την Ελλάδα και κάποια από αυτά ίσως – με χίλια εμπόδια – αποκτούν κάποτε την ελληνική ιθαγένεια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ζητώντας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας την οποία χαρακτήρισε «κείμενο-μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων». Ο κ. Δρίτσας κάλεσε παράλληλα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «να εγκαταλείψει τις προφανείς σκοπιμότητες».
 
Για κατάφωρα αντισυνταγματική πρόβλεψη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμα είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Οταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί πρωθυπουργός ή να διοριστεί υπουργός Εθνικής Αμυνας είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ως «θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter».
 
Αρνητικής υποδοχής έτυχε η τροπολογία και από την ΔΗΜΑΡ, η οποία μίλησε για «μεσαιωνικό σκοταδισμό» και υποστήριξε πως οι βουλευτές της ΝΔ συνεπικουρούνται στην πρωτοβουλία τους από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Οσοι μετατρέπουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:45