search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:32
MENU CLOSE

Ισόβια για τον Παπαγεωργόπουλο

27.02.2013 09:23
Β. Παπαγεωργόπουλος: «Η εξορία δεν είναι γι\

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ ύψους 17,1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.
 
Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ ύψους 17,1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφασίσει την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα το στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία "πηγή" χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β. Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Έστησαν "μηχανή" υπεξαιρέσεων. Έφταναν χρήματα στα χέρια του δημάρχου αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την απόφαση, όπως αναφέρει ο «Αγγελιοφόρος».

Ένοχοι κρίθηκαν και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου -και στενός συνεργάτης του κ. Παπαγεωργόπουλου- Μιχάλης Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ο ταμίας -και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση- Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Από την άλλη, αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζαρπίδης και Θόδωρος Αθανάσαρος καθώς επίσης και οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".

Οι τρεις καταδικασθένετες οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

 Λίγη ώρα μετά την μεταφορά του Β. Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές, από το πολιτικό του γραφείο εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση: 
 
«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.
 
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε.
Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:31