search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:06
MENU CLOSE

Κοσμοσυρροή για την τελευταία εμφάνιση του Βενέδικτου

27.02.2013 10:24
Κοσμοσυρροή για την τελευταία εμφάνιση του Βενέδικτου - Media

Πλήθος πιστών παρευρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου XVI την παραμονή της ιστορικής του παραίτησης.

Πλήθος πιστών παρευρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου XVI την παραμονή της ιστορικής του παραίτησης.
 
Στις 11:40, ο Πάπας έφτασε στην κατάμεστη πλατεία και ξεκίνησε να κάνει το γύρο της πλατείας. Μετά από περίπου δέκα λεπτά, πήρε θέση μπροστά από τους καρδινάλιους ενώ άρχισε η ανάγνωση κειμένων της Καινής Διαθήκης σε διάφορες γλώσσες.
 
«Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, θα σας κρατώ πάντα στις προσευχές μου» είπε ο Πάπας ξεκινώντας την ομιλία του η οποία διακόπτεται συχνά από χειροκροτήματα.
 
Ο Βενέδικτος είπε πως η παραμονή του στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας είχε στιγμές ευχάριστες αλλά και δύσκολες. «Στο σκάφος υπήρχαν και κύματα λέγοντας πως «κάποιες φορές φαινόταν σαν ο Κύριος να κοιμόταν» αλλά διαβεβαιώνοντας πως «ο Κύριος δεν εγκαταλείπει την Εκκλησία του».
 
Υπογραμμίζοντας τη «μεγάλη πίστη» του στο μέλλον της Εκκλησίας, ο Βενέδικτος κάλεσε τους πιστούς να προσεχηθούν για το «δύσκολο έργο» της ανάδειξης του νέου Πάπα. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ την Εκκλησία με την προσευχή» είπε. 
 
Ο 85χρονος γερμανός Πάπας ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου ότι δυνάμεις του εξασθενούν λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και δεν μπορεί πλέον να εκπληρώνει τα καθήκοντά του απέναντι στις προκλήσεις ενός κόσμου που είναι σε πλήρη μετάλλαξη.
 
Πενήντα χιλιάδες εισιτήρια δόθηκαν στους πιστούς για να παρακολουθήσουν τη σημερινή ακρόαση, χωρίς να υπολογιστούν οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί που βρίσκονταν εκτός της πλατείας, χωρίς εισιτήρια.
 
Αύριο, ο Βενέδικτος θα αποχωρήσει από το γραφείο του στην Αγία Έδρα χωρίς τελετουργικό. Θα επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για το Καστέλ Γκαντόλφο και στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος ) θα πάψει να είναι Πάπας.
 
Επίσης, θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι που συνοδεύει τη θέση του, γνωστό και ως δαχτυλίδι του ψαρά, ενώ η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί, με τον τρόπο που καταστρέφεται όταν ένας Πάπας πεθαίνει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:06