search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Η στάχτη έφερε συμφωνία

19.04.2010 06:22
Η στάχτη έφερε συμφωνία - Media

Η πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών των χωρών της Ε.Ε, είχε τελικά καλά…μαντάτα για τους ταλαιπωρημένους επιβάτες που έχουν καθηλωθεί σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών των χωρών της Ε.Ε, είχε τελικά καλά…μαντάτα για τους ταλαιπωρημένους επιβάτες που έχουν καθηλωθεί σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «υπάρχει συμφωνία των υπουργών για μεγαλύτερη ευελιξία» στους περιορισμούς, για πτήσεις σε περιοχές που η τέφρα συγκεντρώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Σε…απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι «θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν κάποιες πτήσεις».

Μάλιστα, ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Σιίμ Κάλας, είπε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει να πετάξουν, από την Τρίτη περισσότερα αεροσκάφη.

Οι υπουργοί έφτασάν σε αυτή την απόφαση διότι, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποίησαν από το Σάββατο δοκιμαστικές πτήσεις, δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στα αεροσκάφη από την ηφαιστειακή τέφρα.

Οι υπουργοί, θα συζητήσουν αργότερα τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε η εξάπλωση του νέφους της τέφρας πάνω από την Ευρώπη, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιρλανδίας αναφέρεται ότι η συμφωνία των υπουργών «θα χαλαρώσει τους περιορισμούς και θα διευκολύνει την περιορισμένη επανέναρξη της κυκλοφορίας».

Η καθήλωση των αεροσκαφών κοστίζει στις αεροπορικές εταιρείες 200 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα ενώ τα αεροδρόμια χάνουν ανά ημέρα 136 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, περίπου 6,8 εκατομμύρια επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την απαγόρευση πτήσεων.

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι διαθέτει όλα της τα αεροδρόμια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι επίσης προσφέρουν μειωμένες τιμές και 80.000 επί πλέον θέσεις στα τρένα που συνδέουν Παρίσι – Λονδίνο. Η Βρετανία επιστρατεύει πλοία του πολεμικού ναυτικού για τον επαναπατρισμό των πολιτών της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:00