search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:20
MENU CLOSE

Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

28.02.2013 08:59
Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας - Media

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός  Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν μετά από πρόσκληση του, Πάνου Παναγιωτόπουλου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι ενοικίαση φρεγατών και αεροσκαφών.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός  Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν μετά από πρόσκληση του, Πάνου Παναγιωτόπουλου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι ενοικίαση φρεγατών και αεροσκαφών.

Σύμφωνα με  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν οι δύο υπουργοί θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, το συντονισμό των δύο υπουργείων, καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.
 
Η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού γίνεται στον απόηχο της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ κατά την οποία προέκυψε το ζήτημα ενοικίασης από την χώρα μας δύο φρεγατών FREMM αλλά και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας αναφέρεται στο θέμα των φρεγατών:

«Η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται μακρά κοινή Ιστορία σε θέματα άμυνας. Είναι μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης. Η γαλλική βιομηχανία υπήρξε σημαντικός προμηθευτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζει δε να υποστηρίζει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την καλή κατάσταση των εξοπλισμών. 

»Σήμερα, όλοι συνειδητοποιούν την οικονομική και δημοσιονομική συγκυρία, άρα στο επίκεντρο των ανταλλαγών μας, περισσότερο από την απόκτηση νέων εξοπλισμών, υπάρχει η εμβάθυνση της συμφωνίας μας για αμυντική συνεργασία στην στρατηγική και την επιχειρησιακή της διάσταση» αναφέρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:19