26/06/2019 20:20:02
13.10.2009

Σφυρίζει αδιάφορα ο ναύαρχος

Μια χαρά λένε οι ναυταίοι τα πάει ο Α/ΓΕΝ ναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης, με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο. Προς τι το άγχος να μας ενημερώσουν; Η επιλογή του αρχηγού να μην βρίσκεται στην Ελλάδα την αποφράδα για τη συντηρητική παράταξη 4η Οκτωβρίου,αλλά στις ΗΠΑ,όπου και συμμετείχε σ΄ ένα συμπόσιο, είχε προκαλέσει έντονη φημολογία,ακόμη και για ενδεχόμενη αποστρατεία του. Ο ίδιος ο ναύαρχος πάντως από τη περασμένη Δευτέρα έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί,ρίχνοντας το μπαλάκι στη πολιτική ηγεσία,η οποία όμως δεν φέρεται διατεθειμένη να προκαλέσει οποιαδήποτε αναταραχή,αρκεί και ο ναύαρχος να προσαρμοστεί.

Επειδή μάλιστα έχει μείνει λίγο πίσω στις ενημερώσεις από τους άλλους αρχηγούς, ο Α/ΓΕΝ ενημερώνει λεπτομερώς το Βενιζέλο,ο οποίος μαθαίνουμε ότι τον ρωτάει για όλα. Ακόμη και στοιχεία για το πως είναι προετοιμασμένο το ΠΝ να αντιμετωπίσει τη γρίπη των χοίρων ζήτησε.

Γενικώς οι αρχηγοί των επιτελείων τραβάνε ένα ζόρι. Κι αυτό όχι μόνο επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα υπάρξουν αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία. Από τους ράθυμους ρυθμούς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο τον έψαχναν μέρες για να τον ενημερώσουν, πέρασαν στο άλλο άκρο,του υπερδραστήριου Βαγγέλη Βενιζέλου,ο οποίος θέλει ενημέρωση για όλα κι απ΄ ότι φαίνεται παρακολουθεί και τα πάντα. Ακόμη και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων! Χθες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην Ακρόπολη ο υπουργός Άμυνας ,είχε δίπλα του τους αρχηγούς των επιτελείων στους οποίους ανέφερε ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας,στο οποίο περιλαμβάνονταν πληροφορίες από τις ενημερώσεις που του είχαν κάνει. Ο "Μπένι" με το γνωστό κάτι σαν χαμόγελο που σκοτώνει, τους είπε ότι "όσα συζητάμε στο γραφείο μου,θα πρέπει να μένουν μεταξύ μας,κύριοι".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.