search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:17
MENU CLOSE

Αθανασίου: «Επεξεργαζόμαστε το νέο νόμο για την ιθαγένεια»

01.03.2013 11:27
Αθανασίου: «Επεξεργαζόμαστε το νέο νόμο για την ιθαγένεια» - Media

«Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια ετοιμάζεται. Ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αλλάξουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια ετοιμάζεται. Ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αλλάξουμε. Υπάρχει μια επιτροπή εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης που το επεξεργαζόμαστε», δήλωσε στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.
   Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι μια βασική διάταξη που πρέπει να αλλάξει είναι «ότι παλιά το παιδί των αλλοδαπών που γεννιόταν στη χώρα αυτόματα έπαιρνε την ιθαγένεια», αφού «αυτό -εκτός ότι δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα- κρίθηκε αντισυνταγματικό» και τόνισε: «Θεωρώ ότι το καλύτερο ουσιαστικό κριτήριο, που δεν σηκώνει αντίρρηση, είναι η παιδεία. Μόνο η γέννηση δεν μπορεί να προσδώσει την ιθαγένεια…».
   Σε ό,τι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, είπε: «Επί της ενοχής πιστεύω με αυτά που διαβάζω ως πολίτης ότι η απόφαση πρέπει να είναι σωστή. Επί της ποινής έχω την αίσθηση ότι έπρεπε να δοθεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Εδώ δίδεται σε όλους τους καταδίκους. Απόψεις είναι, δεν σχολιάζω την απόφαση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00