search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Βορίδης: «Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν είναι ταμπού»

01.03.2013 11:35
Βορίδης: «Οι απολύσεις στο δημόσιο δεν είναι ταμπού» - Media

«Η δική μου θέση είναι ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού. Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση. Η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Η δική μου θέση είναι ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού. Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση. Η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου. Κατά τη δική μου άποψη, οποιαδήποτε αντίθετη θέση είναι μη ορθολογική γιατί στην πραγματικότητα σημαίνει ότι μη αναγκαίοι, μη χρειαζούμενοι εργαζόμενοι πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο» δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, ο κ. Βορίδης είπε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων. Το πρόγραμμα της κινητικότητας των υπαλλήλων δεν είναι πρόγραμμα απολύσεων. Η διαθεσιμότητα οδηγεί στην κινητικότητα, όχι στις απολύσεις, αυτή είναι η θέση του αρμόδιου υπουργού, αυτή είναι η θέση του κ. Μανιτάκη, αυτό έχει πει κατ' επανάληψη, αυτή είναι η κυβερνητική θέση».

Στον απόηχο των δηλώσεων του Μάκη Βορίδη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:59