search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:02
MENU CLOSE

Νέα πρόσκληση Βενιζέλου προς ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές

01.03.2013 15:00
Νέα πρόσκληση Βενιζέλου προς ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές - Media

Προσκλητήριο συνεργασίας στις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς «με κοινή κάθοδο στις εκλογές» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος

Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ξεκίνησαν οι εργασίες του 9ου συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων άλλων  κομμάτων ξένων αντιπροσωπειών.
 
«Το συνέδριο δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό πολιτικό γεγονός. Πρωτίστως απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος κατά την έναρξη της ομιλίας του. 
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του, απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας στις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς «με κοινή κάθοδο στις εκλογές» κάνοντας ειδική μνεία στη ΔΗΜΑΡ: «Με εκπλήσσει που στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ευκολότερη την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ».
 
Άφησε αιχμές για αυτούς που απουσιάζουν, λέγοντας ότι «ηχηρή είναι η παρουσία όλων σας εδώ» και όχι οι απουσίες, ενώ για αυτούς που κάνουν «πλάγια βήματα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ» είπε ότι κρίνονται από την κοινωνία.
 
Ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε την πρότασή του για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Διευκρίνισε, πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εμπιστεύεται την εφαρμογή της στρατηγικής του (στην οποία, όπως είπε, προσχώρησαν ΝΔ και ΔΗΜΑΡ) σε κανέναν και «επιτέθηκε» σε όσους υποστηρίζουν ότι «επειδή πρόκειται για μια «δεξιά» στρατηγική, ας αφήσουμε τη δεξιά να την εφαρμόσει», χαρακτηρίζοντας τους φορείς αυτής της άποψης «ανιστόρητους».
 
Αναρωτήθηκε επιπλέον εάν υπάρχει κάποιος που θέλει την πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές. Εάν αυτό γίνει, έθεσε το ερώτημα «ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία», δίνοντας ο ίδιος την απάντηση ότι αυτός θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε δε ότι σε περίπτωση επιτυχίας της στρατηγικής αυτής, θα ήταν άδικο να μην πιστωθεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως υπογράμμισε, με αίσθημα εθνικής ευθύνης σήκωσε το βάρος μόνο του 2,5 χρόνια και διαφύλαξε τη δεδηλωμένη στην κρίσιμη ψηφοφορία του περασμένου Νοεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:01