search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:41
MENU CLOSE

Απολύσεις και κατασχέσεις στην ατζέντα Στουρνάρα – τρόικας

03.03.2013 07:54
Απολύσεις και κατασχέσεις στην ατζέντα Στουρνάρα – τρόικας  - Media

Τις επιταγές των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο, αύξηση των φορολογικών εσόδων με κάθε τρόπο αλλά και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συζήτησαν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τις επιταγές των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο, αύξηση των φορολογικών εσόδων με κάθε τρόπο αλλά και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συζήτησαν  σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το έδαφος είχαν προετοιμάσει τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς που επί μία εβδομάδα  «ξεσκόνιζαν» το υπουργείο Οικονομικών και όπως έγινε γνωστό μέσω διαρροών άσκησαν πιέσεις στον γ.γ. εσόδων Χ.Θεοχάρη για μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» η κυβέρνηση αναμένεται να παραδώσει στους Μορς, Μαζούχ και Φλάναγκαν (αντικαθιστά προσωρινά τον Τόμσεν)  το τελικό σχέδιο για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τον Ιούνιο. Από αυτούς, 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ που διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα ζητηθούν νέα μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση βιάζεται για να αναπληρώσει τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών και διαμόρφωσε πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται ο οδικός χάρτης για τη διαθεσιμότητα 12.700 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και ακόμα 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του έτους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται  πάντως, να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους περίπου 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν οι διατάξεις περί κατασχέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για τη Κεφαλαιαγορά, οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν πλέον να ειδοποιούν με email  για τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:40