search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν

03.03.2013 18:14
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν - Media

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η ταξιδιωτική οδηγία που φέρεται να εξέδωσε η Κομισιόν και προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς στην Ελλάδα το Μάρτιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημα έχει διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος»

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η ταξιδιωτική οδηγία που φέρεται να εξέδωσε η Κομισιόν και προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς στην Ελλάδα το Μάρτιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημα έχει διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος»

Διαμαρτυρία Δαμανάκη στον Ζ.Μ.Μπαρόζο

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Δαμανάκη. 

Με σημερινή της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. 

Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.
 
Παράλληλα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Επιτροπή στην οποία ζητάει να ενημερωθεί αναφορικά «με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και «νεκροί».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Παναγιώτης Καρβούνης, μιλώντας στην «Καθημερινή», διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Κομισιόν εξέδωσε οποιαδήποτε προειδοποιητική οδηγία για νεκρούς από ταραχές στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο τμήμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρουσίασε «το Βήμα» είναι επομένως πλαστό. «Οι οδηγίες που έπονται αυτού του κειμένου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές», τονίζει ο κ. Καρβούνης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24