search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Είσαι η ελπίδα τους

04.03.2013 06:21

Η αγωνία της κυβέρνησης να σταθεί ακόμη μια φορά «κλαρίνο» στις απαιτήσεις των δανειστών και της τρόικάς τους αποτυπώνεται στη σπουδή της να προλάβει πάλι τις επιθυμίες τους.

Η αγωνία της κυβέρνησης να σταθεί ακόμη μια φορά «κλαρίνο» στις απαιτήσεις των δανειστών και της τρόικάς τους αποτυπώνεται στη σπουδή της να προλάβει πάλι τις επιθυμίες τους. Άλλωστε ο εκβιασμός για τη δόση των 2,8 δισ. ποτέ δεν σταμάτησε.
 
Ποτέ επίσης δεν υπήρξε ούτε νύξη για «χαλάρωση» του προγράμματος – αντιθέτως οι εξελίξεις στην Ιταλία δημιουργούν στους ευρωκράτες ανάγκη για επανάληψη και αύξηση των πιέσεων, ώστε να μην μείνει η παραμικρή υπόνοια ότι η Ιταλία ασκεί πίεση στο μοντέλο διαχείρισης της κρίσης.
 
Συνεπώς η πίεση για τις απολύσεις συνεχίζεται αυξανόμενη, με την κυβέρνηση να απεργάζεται όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια ώστε να επενδύσει «επικοινωνιακά» τις απολύσεις – ακόμη και βαπτίζοντας «παράνομους» τους υπό απόλυση υπαλλήλους, όπως έγραψαν το Σάββατο οι «6 Μέρες».
 
Κάπως έτσι οι «κλόουν» της τρόικας – και κυρίως της ευρωζώνης και της Γερμανίας – αποδεικνύουν ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν ρότα.
 
Η κυβέρνηση λοιπόν είναι, στην πραγματικότητα, μόνη απέναντι:
 
● Στις αναπόφευκτες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, παρά τα όσα λέει το κόμμα του Κουβέλη.
 
● Στην υστέρηση εσόδων και τα νέα μέτρα, τα οποία είναι απλώς θέμα λίγου χρόνου.
 
● Στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 
● Στις πολυεθνικές, οι οποίες απαιτούν μείωση του κατώτατου μισθού στα 300 ευρώ αναδεικνύοντας το πραγματικό πρόσωπο αυτού που ο Σαμαράς αποκαλεί «ανάπτυξη».
 
● Στην εξευτελιστική «ντιρεκτίβα» (ταξιδιωτική οδηγία) της Κομισιόν προς τα στελέχη της με οδηγίες ασφαλείας για την παραμονή τους στην Αθήνα.
 
● Στην ανύπαρκτη ρευστότητα σε όλο το εύρος της οικονομίας.
 
● Στην παγιωμένη πλέον πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία.
 
● Στην αύξηση της αγανάκτησης καθώς έρχονται κατασχέσεις και για χρέη έως 3.000 ευρώ, παρά το υποτιθέμενο «κυνήγι» των μεγαλόσχημων για να βρεθούν έσοδα.
 
● Στην επιβολή της θέλησης των Τούρκων και των Αμερικανών για τον μη καθορισμό ΑΟΖ χωρίς έγκριση της Άγκυρας και πλήρη επίβλεψη της Ουάσιγκτον.
 
● Στην προ πολλού εξαντλημένη κοινωνική αντοχή, καθώς, όπως επεσήμανε ο Σάββας Ρομπόλης, οι απώλειες εισοδήματος στην τριετία των μνημονίων έχουν φτάσει το 40%.
 
Κατόπιν τούτων ένα είναι βέβαιο: η κυβέρνηση αυτή θα πετύχει τον στόχο της.
 
Συνεπώς έχει απόλυτο δίκιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την επιτυχία που πρόκειται να έχει αυτή η κυβέρνηση».
 
Ναι, πράγματι. Μπορεί να ρωτήσει περί αυτού και τον προκάτοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ – και προκάτοχο του Σαμαρά στην πρωθυπουργία – ο οποίος, κατά την είσοδό του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, άκουσε κάμποσους να του φωνάζουν «Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός».
 
Ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα τον έχει πάντα στην καρδιά του.
Κατόπιν τούτου είναι βέβαιο ότι τελικά κανείς δεν πάει – εντελώς – χαμένος. Ούτε καν ο… ΓΑΠ.
 
Γιατί, λοιπόν, να στερήσουμε την ελπίδα από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη; Κάποτε θα αναγνωριστεί το τιτάνιο έργο τους – περί αυτού ας είμαστε όλοι βέβαιοι…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:16