search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:08
MENU CLOSE

Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και «βεντέτα» ευρωβουλευτών με Βενιζέλο στην αυλαία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

04.03.2013 06:47
Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και «βεντέτα» ευρωβουλευτών με Βενιζέλο στην αυλαία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - Media

Ολοκληρώθηκε το 9ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ολοκληρώθηκε το 9ο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με το Νίκο Ανδρουλάκη να εκλέγεται πρώτος με 1.158 ψήφους.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ανδρέας Σπυρόπουλος με 712 ψήφους, Δημήτρης Ρέππας με 677, Μιχάλης Βουράκης με 676, Γρηγόρης Φελώνης με 664, Αντώνης Σαουλίδης με 661, Κωνσταντίνος Μπελτέγρης με 651, Κωνσταντίνος Πανταζής με 647, Μιχάλης Τζελέπης με 639 και Παναγιώτης Αλαμάνος με 628.
«Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Εκτός των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που διεκδίκησαν την ψήφο των συνέδρων, έχουν οριστεί 50 μέλη.
Μεταξύ αυτών δεν ήταν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν πέσει σε δυσμένεια, επειδή δεν τηρούν την κομματική γραμμή.
 
Ευρωβουλευτές κατά Βενιζέλου
Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω απόφαση του προέδρου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των ευρωβουλευτών του κόμματος.
Με κοινή δήλωσή τους, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι «με το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος, από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής».
Ειδικότερα, οι Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά, έκαναν λόγο για απόφαση «θεσμικά απαράδεκτη» και «ακατανόητη», σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα, να συμμετάσχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην αλλαγή του σημερινού συντηρητικού συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη.
Οι τέσσερις ευρωβουλευτές εξέφρασαν την έκπληξή τους για την απόφαση, «τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανειλημμένως τόνισε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου την ανάγκη ενός νέου, συμμετοχικού, συλλογικού και όχι αρχηγικού ΠΑΣΟΚ».
Εξέφρασαν δε τη λύπη τους για το ότι συμβαίνει την ώρα που η συνεργασία θα έπρεπε να εντατικοποιηθεί, καθώς σε 10 μήνες ξεκινάει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ και σε 14 μήνες διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:07