search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Ποινές χωρίς αναστολή για τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων

06.03.2013 07:25
Ποινές χωρίς αναστολή για τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων - Media

Αυστηρές ποινές για τα ρατσιστικά εγκλήματα φέρνει σχετική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα για τα Ναρκωτικά και προβλέπει ποινές χωρίς αναστολή για τους δράστες τέτοιων πράξεων.

Αυστηρές ποινές για τα ρατσιστικά εγκλήματα φέρνει σχετική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα για τα Ναρκωτικά και προβλέπει ποινές χωρίς αναστολή για τους δράστες τέτοιων πράξεων.
«Η τέλεση της πράξης από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής ή του σεξουαλικού προσανατολισμού του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση και η ποινή δεν αναστέλλεται», αναφέρει η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, στέλνοντας στη φυλακή τους δράστες ρατσιστικών εγκλημάτων που θα κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο.
Με το ίδιο νομοσχέδιο, όπως σημειώνουν «Τα Νέα», επισπεύδεται ο προσδιορισμός φοροδικών με αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, με στόχο να μην καθυστερούν οι υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια και να εισρέει χρήματα στο δημόσιο ταμείο.
«Όσες διαφορές έχουν αντικείμενο που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ προσδιορίζονται κατά προτεραιότητα εντός τριών μηνών από την κατάθεση του δικογράφου», επισημαίνεται στη νομοθετική ρύθμιση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο, προβλέπεται αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για τα αποκαλούμενα «βαποράκια» που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό το κέρδος. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «όποιος διακινεί παράνομα ναρκωτικά τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 8 ετών και με χρηματική ποινή μέχρι 300.000 ευρώ».
Αντίθετα, το «βαποράκι» που έχει προμηθευτεί ποσότητα ναρκωτικών για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και διαθέτει χωρίς κέρδος μέρος της σε άλλον για δική του χρήση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:01