search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:58
MENU CLOSE

ΙΝΚΑ: Προσοχή στην προέλευση των προϊόντων

06.03.2013 08:15
ΙΝΚΑ: Προσοχή στην προέλευση των προϊόντων - Media

«Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως…

«Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης – παραγωγής».
 
Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ΙΝΚΑ και υπενθυμίζει ότι ο νόμος ορίζει πως αν ένα προϊόν είναι από χώρα ΕΕ, μπορεί να αναγράφει την ένδειξη «Προϊόν ΕΕ», αλλιώς αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, να αναγράφει τη χώρα από την οποία προέρχεται.
 
Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων που επιδιώκουν οι καταναλωτές, το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, εάν θέλουν να υποστηρίξουν προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54