search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Στη Βουλή εν μέσω κινητοποιήσεων το σχέδιο «Αθηνά»

06.03.2013 09:30
Στη Βουλή εν μέσω κινητοποιήσεων το σχέδιο «Αθηνά» - Media

Με συλλαλητήριο στα Προπύλαια απαντούν οι φοιτητές στην επίσημη παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 Με συλλαλητήριο στα Προπύλαια απαντούν οι φοιτητές στην επίσημη παρουσίαση του σχεδίου «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Το σχέδιο  παρουσιάζει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο υπουργός, η μείωση των εισακτέων που προκύπτει λόγω της συγχώνευσης των τμημάτων και σχολών δεν ξεπερνά το 4%. Έτσι, προβλέπεται να εισαχθούν στις σχολές και τα τμήματα του νέου χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 49.675 νέοι φοιτητές, αντί των 51.485 που είχαν εισαχθεί πέρυσι από τη γενική σειρά του 90%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι στρατιωτικές και εκκλησιαστικές σχολές, καθώς και οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
 Όσον αφορά στα τμήματα, μειώνονται κατά 384, από τα οποία τα 250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ, ενώ προβλέπεται μεταβατική περίοδος λειτουργίας για 28 τμήματα.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναστάτωση επικρατεί και στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι φοιτητές του ΤΕΙ Δομικών Έργων προχωρούν σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ότι το τμήμα τους καταργείται.

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με τον δήμαρχο Δ. Κουνενάκη να καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις είναι απαράδεκτες, δεδομένου ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις του νομού είναι καλύτερες από του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», παρέμενε στο νομό το τμήμα φυτικής και ζωικής παραγωγής, ενώ «μετά από παρεμβάσεις του καθηγητικού κατεστημένου του Ηρακλείου» το απόγευμα το τμήμα έφυγε από τον Άγιο Νικόλαο.

Και χθες φοιτητές και καθηγητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10