search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:21
MENU CLOSE

ΕΦΕΤ: DNA αλόγου σε 7 δείγματα τροφίμων

06.03.2013 15:08
ΕΦΕΤ: DNA αλόγου σε 7 δείγματα τροφίμων - Media

Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα τον προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα.

Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα τον προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ελήφθησαν 167 δείγματα εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 68 και βρέθηκαν θετικά τα 7, αναφέροντας παράλληλα πως τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης. Ο κ. Τσιάλτας διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.
 
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ζήτησε παράλληλα την ανάκληση ενός προιόντος στο οποίο ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου.

Πρόκειται για το «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία «Nostima» με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Τα λουκάνικα παρασκευάζονται και συσκευάζονται από την επιχείρηση «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΠΕ» με έδρα το 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.

Φωτογραφία του προϊόντος όπως τη δημοσιοποίησε ο ΕΦΕΤ

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στο http://www.efet.gr/

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:20