search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:55
MENU CLOSE

Με φόντο την κατάρρευση

09.03.2013 22:00
oldphotospod_0703_030_cmyk1362661949.jpg

Έντονα παραταξιακό χρώμα θα έχουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ταμείου υγείας και πρόνοιας στα ΜΜΕ. Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ψηφίζουν στις 12 και 13 Μαρτίου σε ένα ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα.

Έντονα παραταξιακό χρώμα θα έχουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ταμείου υγείας και πρόνοιας στα ΜΜΕ. Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ψηφίζουν στις 12 και 13 Μαρτίου σε ένα ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα και με πολύ περισσότερους υποψήφιους. Γεγονός απόλυτα κατανοητό, αφού τα ταμεία των ΜΜΕ βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής επίθεσης. Ήδη ζητήθηκε με άκομψο τρόπο από το υπουργείο Εργασίας η παραίτηση του προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, του δημοσιογράφου Κώστα Τσουπαρόπουλου, παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο ίδιος μιλώντας στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού ανέφερε πως «έπαψε να είναι πρόεδρος για λόγους ανώτερους». Με έμφαση σημείωσε την απαίτηση των πολυεθνικών να καταργηθεί το αγγελιόσημο.

Εκτός από την Ελένη Σπανοπούλου, που δήλωσε ήδη πως θα είναι πάλι υποψήφια, στην κρίση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ θα τεθούν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Π. Σόμπολος, υποστηριζόμενος από την παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία», Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλης, Ν. Κωτσικόπουλος και M. Μανωλάκος. Η μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι κρίσιμη, αφού ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προωθεί την άμεση κατάργησή του με ένταξη του ταμείου στον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον ο οργανισμός δεν είναι πλέον ένα υγιές ασφαλιστικό ταμείο, αφού μετά το PSI τα αποθεματικά του μειώθηκαν στο 50%. Με την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να εκταμιεύσει το σύνολο σχεδόν των αποθεματικών που είχαν απομείνει από τη ληστεία του «κουρέματος» στο ταμείο, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει μόλις δυο χρόνια ζωής. Και αυτό, με επιβολή νέων περικοπών στις παροχές προς τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξελεγκτικής επιτροπής που ακούστηκαν στη γενική συνέλευση, το 2012 θα κλείσει με έλλειμμα 28,5 εκατ. ευρώ, τα έξοδα προσεγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ και τα έσοδα μόλις ξεπερνούν τα 31 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54