search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Οι εταιρίες καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις για το αεροπορικό χάος.

19.04.2010 14:30
Οι εταιρίες καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις για το αεροπορικό χάος. - Media

Το όργανο που εκπροσωπεί όλες τις αεροπορικές εταιρίες επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στην ηφαιστειακή τέφρα που πλημμύρισε τον εναέριο χώρο. Ο επικεφαλής της IATA Τζοβάνι Μπιζινιάνι δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ευθύνονται για το χάος που έχει προκληθεί. Εκατομμύρια επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την κρίση των αεροπορικών συγκοινωνιών, η οποία είναι πλέον μεγαλύτερη από την κρίση που προκλήθηκε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Το όργανο που εκπροσωπεί όλες τις αεροπορικές εταιρίες επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στην ηφαιστειακή τέφρα που πλημμύρισε τον εναέριο χώρο. Ο επικεφαλής της IATA Τζοβάνι Μπιζινιάνι δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ευθύνονται για το χάος που έχει προκληθεί. Εκατομμύρια επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την κρίση των αεροπορικών συγκοινωνιών, η οποία είναι πλέον μεγαλύτερη από την κρίση που προκλήθηκε με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών τόνισε ότι η Ευρώπη πήρε αποφάσεις χωρίς εκτίμηση κινδύνου, χωρίς διαβούλευση και χωρίς συντονισμό. Οι Ευρωπαίοι, πρόσθεσε, χρησιμοποιούν ακόμη ένα σύστημα που βασίζεται σε ένα θεωρητικό μοντέλο που δεν λειτουργεί, αντί να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα και να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα γεγονότα και την εκτίμηση του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αεροδρομίων κοστίζει στις αεροπορικές εταιρίες 200 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Σήμερα τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης όπως Χίθροου, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Αμστερνταμ, παραμένουν κλειστά, ενώ από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες πτήσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στέλνει τρία πολεμικά σκάφη για να μεταφέρουν Βρετανούς τουρίστες που παραμένουν αποκλεισμένοι σε Γαλλία και Ισπανία. Επίσης οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι προσφέρουν μειωμένα εισιτήρια και 80.000 επιπλέον θέσεις για τη μετακίνηση ανάμεσα σε Παρίσι και Λονδίνο. Ήδη αρκετές ευρωπαϊκές εταιρίες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις κυβερνήσεις τους οικονομική αποζημίωση για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών πραγματοποιούν επείγουσες διασκέψεις μέσω βιντεοσύνδεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Επίτροπος Μεταφορών δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στο ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών. Το σύννεφο με την ηφαιστειακή τέφρα έχει περιοριστεί σημαντικά, αλλά είκοσι τουλάχιστον χώρες διατηρούν πλήρως ή εν μέρει κλειστό τον εναέριο χώρο τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10